In de sector van de geolocalisatie en in andere technologische domeinen zijn de eenvoudigste oplossingen vaak de beste.

Dat heeft de Luikse start-up The New Sentinel (TNS) blijkbaar goed in de oren geknoopt. Het bedrijf ontwikkelde een heel eenvoudig ogende oplossing om mensen te lokaliseren, zonder opdringerig te worden. Dit laatste is heel belangrijk. “De drie oprichters, Benoît Bolland, Caroline Crémers en Ludovic Andreacola, beseften dat de behoefte om personeel op het terrein te lokaliseren wel degelijk aanwezig is in heel wat ondernemingen, zowel om wettelijke redenen als omwille van een goed personeelsbeheer. Dit is echter best moeilijk om te zetten in de praktijk, en wel eerder om menselijke dan om technische redenen. Het personeel aanvaardt het immers niet om gelokaliseerd te worden met al te opdringerige geolocalisatiesystemen, zoals ’track & trace’-systemen die gebruikt worden voor voertuigen”, aldus ceo Christophe Caudron.

De oplossing van TNS onderscheidt zich juist door zijn eenvoud, de betaalbare prijs en vooral het respect voor privacy. Op het vlak van hardware steunt de oplossing op een My Position-zender, een soort prikklok op afstand waar de mobiele werknemer op drukt wanneer hij op zijn bestemming is aangekomen. Op het vlak van software is er een cloudplatform dat de informatie verzamelt die de verschillende zenders versturen. De applicatie kan worden geïntegreerd via een api met tijdsbeheersystemen. Het systeem is sinds mei 2012 gepatenteerd.

Naast de technische haalbaarheidstests, marktonderzoek en juridische studies werden er piloottests uitgevoerd bij de divisie Securail van de NMBS-Holding. “Met afdoende resultaten”, volgens Christophe Caudron. De oplossing zou de goedkeuring wegdragen van de vakbonden, ook een niet onbelangrijk detail.

TNS legt de laatste hand aan de ontwikkeling van het product voordat het de volgende maanden op de markt komt en op grote schaal geproduceerd wordt. Onze ambitie? “In België binnen de 12 maanden marktleider worden in het lokaliseren van mensen en binnen 2 jaar een mooie plaats veroveren in Europa.”

TNS krijgt de steun van AWT, Novallia (een innovatielening), het private investeringsfonds Internet Attitude (inbreng in expertise en kapitaal), en incubator WSL, waar het bedrijf trouwens is ondergebracht.

PASPOORT

Naam: The New Sentinel (TNS), www.thenewsentinel.be

Opgericht: 2010

Maatschappelijke zetel: Luik (Parc Scientifique in Angleur)

Personeel: 7 medewerkers

Kapitaal: 65 % eigen fondsen, 35 % afkomstig van privé-investeerders (waaronder Internet Attitude).

[OF]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content