HP introduceert een stijlvolle en compacte multifunctional die ook print en scant zonder computerverbinding. Wij hebben deze ‘cloudmultifunctional’ getest.

Voor een multifunctional is de nieuwe HP Envy 110 e-All-in-One erg compact, maar het blijft toch een groot apparaat om zomaar eventjes ergens neer te poten. De vormgeving is wel zeer geslaagd. De strakke, rechte designlijnen geven het geheel een zeker cachet. Een aanraakgevoelig kleurenscherm dient voor de bediening en een draadloze netwerkkaart is ingebouwd.

Tablet-achtig

Het aanraakscherm werkt intuïtief, ongeveer zoals u van een moderne smartphone of tablet gewend bent. Voor sommige taken zoals het instellen van het draadloze netwerk zijn er wizards die u doorheen de procedure helpen.

Zodra u de printer inschakelt met de tiptoets op de voorkant, komt het klepje met het bedieningsscherm omhoog. De papierlade biedt plaats aan 80 vellen papier en zit onder dat klepje; u vult ze langs de voorzijde. Gedrukte pagina’s komen ook langs die kant uit de printer. Tijdens het printen zwaait er automatisch een plastic opvangarm van ongeveer 10cm onder de schermklep uit, waarop de gedrukte pagina(‘s) rusten. Er kunnen maximaal 25 vellen papier op rusten. De Envy 110 kan ook tweezijdig afdrukken; gebruikt u die optie dan wordt het papier opnieuw ingeslikt en aan de andere zijde bedrukt voor de pagina weer op de opvangarm komt te liggen. Schakelt u de Envy 110 uit, dan sluit de klep zich en is het weer een mooi afgesloten chassis dat zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt.

Kopiëren en scannen in zwartwit of kleur kan gedeeltelijk worden afgehandeld via het bedieningsscherm. U kunt een voorbeeldscan maken en die dan vergroten of verkleinen of lichter of donkerder maken. Het is ook mogelijk om tweezijdige kopies te maken. Documenten en foto’s kunt u rechtstreeks naar een extern geheugen scannen.

Webapps

De Envy 110 heeft geïntegreerde webdiensten. Sommige zijn al geïnstalleerd, andere kunt u downloaden. Via de Facebook-app kunt u de Envy 110 bijvoorbeeld verbinden met een Facebook-account. Via HP ePrint kunt u deze multifunctional een eigen e-mailadres geven. Iedereen kan er dan naar printen, al kunt u dit ook beperken tot geautoriseerde gebruikers. Dit kan ook vanaf een tablet of smartphone, waarop u de HP ePrint app installeerde. Daarnaast ondersteunt deze mfp ook Apple’s AirPrint en Google Cloud Print. Met eFax kan de Envy 110 faxen verzenden en ontvangen via het internet. Het is een betalende dienst die losstaat van HP, maar inbegrepen in de aankoopprijs zijn wel gratis twintig inkomende en evenveel uitgaande faxpagina’s per maand. Andere beschikbare webapps zijn onder andere Bing Maps om kaarten en routebeschrijvingen af te drukken, Yahoo! Digest en France 24 om een dagelijks nieuwsoverzicht te printen en Weathernews voor het printen van het weerbericht.

Prestaties

HP geeft een printsnelheid op van 7 pagina’s per minuut in zwart en 4 ppm in kleur. Volgens onze testen is dit in werkelijkheid 3 ppm voor zwart, maar alles hangt natuurlijk af van het soort document. Een foto van 15 x 10 cm rolt volgens HP in 70 seconden uit de Envy 110 en dat stemt volledig overeen met ons testresultaat. Een A4-scan maken van een gewoon document in kleur en dit via het netwerk naar een Windows-pc sturen duurt 26 seconden. Voor een A4-foto in kleur duurt het 31 seconden. Een A4-kopie maken van een gewoon document in zwartwit duurt 11 seconden. Een kleurenkopie neemt 20 seconden in beslag. In onze uitgebreide kwaliteitstest haalt deze mfp een prestatiescore van 63/100.

CONCLUSIE

De HP Envy 110 is mooi en compact en moet het niet zozeer van zijn snelheid maar wel van zijn mogelijkheden hebben. Vooral de verbindingsmogelijkheden met allerlei webdiensten en de geïntegreerde webapps zijn een pluspunt, alsook de ondersteuning voor Apple AirPrint, Google Cloud Print, eFax en HP’s eigen ePrint-diensten. En al is hij niet snel, de print- en scankwaliteit is wel goed. Grootste nadeel is de (door ons berekende) paginakostprijs: 24,7 eurocent excl. btw bij 5 % bedekking en rekening houdend met alle kosten. Dit is dus echt een mfp voor occassioneel gebruik in de directiekamer, vergaderruimte of design-woonruimte.

Jozef Schildermans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content