Neomatics wil via geïntegreerde opvolging kwaliteit in de wereld van de gezondheidszorg bevorderen.

Neomatics, een bedrijf uit Aartselaar dat zich bezighoudt met het beheer van human resources en kwaliteit, heeft deelgenomen aan het MIC Bootcamp “voor de contacten die dat zou opleveren met de wereld van de gezondheidszorg, juridische bijstand, onder meer op het vlak van intellectuele eigendom, en de adaptatie van ons businessplan”, zegt zaakvoerder Sven Mus.

Expresspack Quality Health omvat software voor kwaliteitsbeheer in de wereld van de gezondheidszorg (ziekenhuizen, laboratoria, zelfs farmaceutische bedrijven). Het project combineert documentatiebeheer (administratieve informatie, patiëntendossiers, CRM,…), beheer van het systeempark (opvolging van onderhoudswerken, audit van processen, documentatie van de taken en functies, …), beheer van de competenties (opvolging en rollen van het personeel, hun geschiktheid om de uitrusting te gebruiken, planning en opvolging van de opleidingen,…), beheer en opvolging van fouten met corrigerende of preventieve maatregelen en het aanmaken van rapporten (kwaliteitsniveaus, foutencorrectie, impact op de kosten, gepresteerde uren,…).

Het project won bij het MIC Bootcamp de HP-prijs, die de keuze van het platform beloonde; in dit geval een intranettechnologie (SharePoint) om een extranet en virtualisering in te voeren (op HP-server) om de schaalbaarheid te waarborgen (beheer en ontwikkeling van verschillende omgevingen: laboratoria, ziekenhuizen,…). De oplossing is gebaseerd op SharePoint met toevoeging van een DRM-controle, watermarking van documenten, blokkering van versies (om niet-geautoriseerde manipulaties te vermijden), een verrijkt beheer van de levenscyclus (definitie van de gebruiksrechten van de functies- aanmaak, wijziging, goedkeuring- en zelfs de verplichting om zijn kennis van een document te bewijzen via een controlevragenlijst die moet worden ingevuld). Ook proactieve kennisgevingen van de gebruiker (te lezen documenten, te volgen processen,…) zitten in de oplossing verwerkt.

Partners(s) gezocht

Neomatics zal de oplossing zelf commercialiseren in Vlaanderen (waar ziekenhuizen in Gent en Mechelen het reeds gebruiken en heel wat belangstelling hebben getoond) en zoekt nog een partner voor Wallonië. In Nederland werd een akkoord afgesloten met Portiva. Bovendien werden contacten gelegd met potentiële partners in India en het Midden-Oosten.#

Brigitte Doucet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content