Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Netgear, dat tot nu toe vrij bescheiden op de achtergrond bleef, wil zijn naambekendheid vergroten en zijn distributiekanaal in België versterken.

Netgear is vrij goed bekend bij het grote publiek, maar is discreter aanwezig in ondernemingen (de doelgroep bestaat in principe uit kmo’s tot 250 users, maar in de praktijk kan dit gaan tot 800 users). Een paradox voor dit bedrijf, dat Gartner positioneert als wereldwijde nummer 1 op de markt voor nas/unified storage qua volume met 16,4 % marktaandeel, vóór Qnap (13,8 %) Synology (13,4 %) en Buffalo (12,9 %). En als de absolute leider in de nas-opslag voor het segment van eenheden van minder dan 5000 dollar, met 18,3 % marktaandeel (en + 26 % in het afgelopen jaar).

Dataopslag is slechts een van de 4 gebieden waarin het bedrijf actief is, want haar portefeuille bevat ook Ethernet-connectiviteitoplossingen (adapters, hubs en switches), draadloze connectiviteit (routers, adapters, toegangspunten en gateways) en securitytools (waaronder firewall, naast een partnership met Kaspersky). Deze producten worden verkocht in de grootdistributie via dienstverleners en b2b via distributeurs en resellers. Netgear boekte vorig jaar een omzet van 1,18 miljard dollar, een stijging van 31 %, voor een netto-inkomen van 91,4 miljoen dollar, een stijging van 80 % ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dataopslag

Het vlaggenschip van het storagegamma, de reeks ReadyNAS, is verkrijgbaar in desktop- en nas-versies, eventueel gekoppeld aan surveillancesoftware om tot 16 camera’s op het netwerk te beheren. “We willen storage aanbieden in het kader van oplossingen”, aldus Rob Rentenaar, regionaal directeur Benelux.

Netgear richt zich voortaan ook tot grotere bedrijven met zijn ReadyDATA-platform, dat tot 180 TB aan opslag kan bieden met deduplicatie, compressie, replicatie, thin provisioning, onbeperkte snapshots, ondersteuning van meerdere soorten schijven (sata, sas en ssd). Deze oplossing wordt aangeboden aan ongeveer 10.000 euro voor 12 TB. Voor het gehele assortiment van Netgear vestigt Rob Rentenaar de aandacht op ras (reliability, affordability en simplicity).

België

Nadat Netgear zich lange tijd vooral richtte op Nederland, is het nu van plan om ook België en Luxemburg aan te boren. “We gaan een partnernetwerk ontwikkelen”, belooft Rentenaar, “met partners die diensten aanbieden rond ons productgamma.” Naast Ingram Micro en Techdata als distributeurs zal Netgear zijn partnerschappen verrijken met resellers. “Onze prioriteit gaat naar de selectie van goede resellers, in plaats van naar een groter aantal resellers.”

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content