Virtualisatie

De nieuwe Oracle VM 2.2, gebaseerd op de hypervisor Xen 3.4 met ondersteuning van nieuwe hardwarefuncties (AMD Virtualization, Intel Nehalem, paging enz.); verbetering van geheugenbeheer, I/O-toegang, creatie en cloning van VM; beheer van prioriteiten en QoS op het niveau van de CPU, netwerk- en schijftoegang; mogelijkheid tot migratie van VM Virtual Iron naar images Oracle VM (er wordt een integratie van Virtual Iron en Oracle VM Manager gepland, Oracle wil hoofdzakelijk het beheerpotentieel van dit bedrijf benutten).

Lancering van het programma Storage Connect. Dat moet partners (wereldspelers op het vlak van opslag zoals Brocade, Compellent, EMC, Emulex, HDS, Hewlett Packard, IBM, NetApp, Sun, Symantec enz.) de kans bieden plug-ins te ontwikkelen zodat de Oracle VM Manager rechtstreeks het potentieel van de opslaguitrusting van derden kan aanwenden (aanmaak, verwijdering, uitbreiding LUN, kopieën, snapshots enz.). Die plug-ins zullen geïntegreerd worden in de toekomstige versie VM 3.0.

Integratie

De AIA (Application Infrastructure Architecture) 2.5, bedoeld om de integratie van toepassingen en bedrijfsprocessen (van Oracle of derden) te vereenvoudigen, omvat 16 nieuwe PIP’s (process integration packages), waarvan 10 multisector-PIP’s (lead-to-order, order to cash for SAP, customer MDM for SAP, Primera-to-E-Business Suite enz.) en 6 verticale PIP’s (manufacturing, utilities, grootdistributie, gezondheidszorg enz.).

BI en CPM

In de Oracle BI Applications 7.9.6.1 (analysetoepassingen die meteen ingezet kunnen worden), een ‘financiële BI-adapter’ voor JD Edwards World 9.2 Financial Management waarmee de financiële bedrijfsgegevens meer in detail geanalyseerd kunnen worden.

– De integratie van Hyperion in het aanbod van Oracle (met name in de e-Business Suite) is voorlopig grotendeels beperkt gebleven tot Essbase. De onderneming belooft het komende jaar vooruitgang te boeken op het vlak van EPM.

CRM

Mobile Sales Assistant 2.0 voor Blackberry: logging van mails en oproepen, rechtstreekse toegang tot agenda, taken, contacts

Social CRM Applications r3: beter beheer van templates en opvolging van campagneresultaten in realtime voor Sales Campaign On Demand; Word-ondersteuning, meer doeltreffende filters en tags en gecentraliseerde follow-up van de activiteiten van de leden van de ‘gemeenschap’ voor CRM Sales Library On Demand.

Projectbeheer

Versie 7 van de P6 Enterprise PPM (Project Portfolio Management) van Primavera. Nieuwigheden: webtoegang; beheer gebaseerd op rollen; mogelijkheden op het vlak van “UCM” (universal content management) voor de follow-up van projecten, beheer van gemeenschappelijke probleemoplossing en beheer van projectdocumenten; ondersteunt SharePoint. Oracle belooft binnenkort P6 te integreren in de e-business Suite en JD Edwards.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content