Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Voortbouwend op zijn expertise in consultancy viert het Belgische People & Technology zijn 10de verjaardag door een cloudaanbod te onthullen voor middelgrote ondernemingen, in samenwerking met Win, een dochteronderneming van Tecteo. Een “logische” evolutie…

“Maar dat wil niet zeggen dat we onze consultancyactiviteit vergeten”, benadrukt ceo en oprichtster Vanessa Flament. People & Technology heeft ongeveer vijftig consultants in dienst en verwerpt categorisch de term bodyshopping. “Ik heb te veel respect voor onze medewerkers en klanten, die op zoek zijn naar vaardigheden, niet alleen naar mensen. Zeker omdat klanten altijd een schaap met vijf poten willen vinden. Voor ons vormt een kwaliteitsservice aanbieden de basis van onze geloofwaardigheid.”

People & Technology werd opgericht in oktober 2002 en specialiseerde zich in eerste instantie in het leveren van profielen met een hoog niveau en gedegen ervaring – “we hebben geen juniors” – voor sectoren als financiën, verzekeringen, telecommunicatie, distributie en farmaceutica. Geleidelijk aan voegde de vennootschap een vaardigheid in itsm in door alle facetten van het beheer en de controle van de it-dienst aan te pakken, zowel procesanalyse en -bepaling als de keuze van een tool, in combinatie met de constante verbetering van het ontplooide platform.

Cloud

Gebruikmakend van de knowhow van haar consultants op het vlak van infrastructuur en systeembeheer/controle, voerde de onderneming enkele maanden geleden een cloudstrategie in. In de praktijk is het bedrijf in zee gegaan met Win, integrator van informaticadiensten en dochteronderneming van de Tecteo-groep, en installeerde het in het Wallonie Data Center (WDC) van Villers-le-Bouillet een infrastructuur die HP-servers en EMC-opslag combineert, naast virtualisatieoplossingen (VMware), back-up, disaster recovery, beveiliging en redundantie (in 2 afzonderlijke gebouwen). “Onze architectuur is gebaseerd op best practices en aanbevelingen van de fabrikanten, en dat biedt de klant een garantie in geval van backtracking”, aldus Guy Jéhu, die onlangs werd benoemd tot technisch directeur.

Om deze infrastructuur in te voeren – momenteel ongeveer 500 virtuele servers – deed People & Technology een beroep op zijn eigen medewerkers omdat velen van hen over de nodige certificeringen in de verschillende domeinen beschikken. Ook kan het bedrijf instaan voor het beheer en de monitoring van infrastructuren, ook weer dankzij zijn interne knowhow, en de klant helpen om zijn eigen cloud te installeren. “We beschikken intern al over de vaardigheden, en daar voegen we nog de infrastructuur aan toe. Dit is een logische evolutie en een nieuwe uitdaging voor onze medewerkers”, zei Vanessa Flament nog. Om de concurrentie de baas te blijven is de cloudoplossing van People & Technology ook beter leesbaar voor de klant, zowel op het vlak van de aangeboden functies als de toegankelijkheid en prijs ervan.

Partnerschap

“Deze cloudoplossing is volgens People & Technology in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven van ongeveer 300 werknemers die zoveel mogelijk profijt moeten halen uit cloud”, volgens Guy Jéhu. “Daarna gaan we de grote ondernemingen aanpakken, en tot slot de kleinere bedrijven. Maar we bieden niet alleen infrastructuur aan, maar ook diensten in verband met beheer en monitoring van systemen en netwerken, met de tuning van applicaties, enz.”

People & Technology sloot trouwens een partnerschap met Win. “People & Technology steunt op ons netwerk voor de bescherming van de gegevens en de toegang tot het netwerk. Omgekeerd doet Win voor het b2b-segment een beroep op de vaardigheden van People & Technology om zijn cloudaanbod te versterken”, aldus Patrick Bakowski, strategy director van Win.

Evolutie

Bij de viering van zijn 10-jarig bestaan is People & Technology blij dat het nooit verlies heeft geleden en een omzet van om en bij de 5,5 miljoen euro haalt. De bedoeling is om volgend jaar aan 6,8 tot 7 miljoen euro te geraken, cloudactiviteiten niet meegerekend. Op 10 jaar tijd bezit Vanessa Flament naar eigen zeggen nog altijd hetzelfde enthousiasme en dezelfde passie en ondernemersgeest van in de beginperiode. Ze zegt dat ze trots is dat ze haar activiteiten ” from scratch” en “zonder subsidies” heeft opgezet. Ze vindt het alleen jammer dat de “Belgen niet genoeg van de Belg kopen.”

“Met cloud hebben we voortaan een nieuwe pijl op onze boog. Maar we zouden ook kunnen overwegen om ons in Luxemburg te vestigen, zegt ze nog. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is in België.”

Marc Husquinet

“Belgen kopen niet genoeg van de Belg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content