Christoph Neut vertrekt bij Cegeka. Neut was sinds augustus 2011 chief commercial officer van de Cegeka Groep en managing director van Cegeka Vlaanderen. Een verschil in visie zou aan de oorzaak liggen van zijn vertrek.

Koen Meuleman, de voorzitter van de Belgische drone-vereniging BeUAS, legt zijn mandaat neer. Uit een interne mail blijkt dat het blijft rommelen bij de vereniging. Patrick Mascart volgt Meuleman op als nieuwe voorzitter.

Urbain Van Boven ruilt zijn functie van afgevaardigd bestuurder bij Capgemini in voor een internationale job. Zijn opvolger komt uit de eigen rangen en heet Alain Olivier.

Tom Vandendooren gaat aan de slag als Chief Business Development Officer bij de Antwerpse start-up Sentiance. Vandendooren komt van bij Microsoft Europe, waar hij de commerciële strategie uittekende voor verschillende businessunits.

Neelie Kroes heeft een opvallende nieuwe baan. De voormalige Nederlandse Minister en Eurocommissaris voor Mededinging en Digitale Agenda gaat vanaf 1 mei aan de slag als lid van de raad van bestuur bij de Amerikaanse cloudpionier Salesforce.

Jo Braeckman is bij JBC voortaan verantwoordelijk voor de ict-strategie van het bedrijf. Hij volgt daarmee Erik Cuypers op.

Cisco heeft met Arnaud Spirlet een opvolger gevonden voor Pol Vanbiervliet. De nieuwe algemeen directeur heeft onder meer zijn sporen verdiend bij Siemens en Unify. Spirlet was tot voor kort het Europees hoofd van de Britse it-dienstenleverancier Logicialis.

Tanuja Randery en Imec-ceo Luc Van den Hove treden toe tot de raad van bestuur van Proximus. Randery stond van 2004 tot 2009 aan het hoofd van Colt Benelux, en sinds begin 2015 is ze voorzitter van Schneider Electronic. Randery en Van den Hove nemen de plaats in van Lutgart Van den Berghe en Carine Doutrelepont bij Proximus.

Wim Driessens is aangesteld als vicepresident business development & strategic alliances bij NGData. Hij is er verantwoordelijk voor alle strategische relaties met een wereldwijd netwerk van wederverkopers, integratoren en technologiebedrijven waarlangs NGDATA zijn oplossing aanbiedt.

Vanroey.be heeft Farida Ahidar aangetrokken als regional sales manager. Na een carrière van veertien jaar verlaat Ahidar Microsoft België, en mag ze het kantoor van Vanroey.be in Mechelen gaan uitbouwen.

Country manager Gert Roeckx van Unisys Belux verlaat het bedrijf na een reorganisatie, en gaat aan de slag bij Philips Lighting in Brussel. In Europa is er geen plaats meer voor country managers bij Unisys.

De Belg Wim Coekaerts, al enkele jaren de meest vooraanstaande open source specialist bij Oracle, gaat voortaan voor Microsoft werken. Dat Microsoft de Belgische topper binnenhaalt is opnieuw een signaal dat het bedrijf meer dan ooit de kaart van open source wil trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content