OFFICE 2013

De software zal niet meer verdeeld worden op dvd’s. In de winkel zullen eindgebruikers wel nog kraskaarten kunnen kopen met licenties, eventueel gecombineerd met datategoed op SkyDrive en beltegoed op Skype. De eindgebruiker moet de software zelf downloaden, of kan een vooraf geïnstalleerd exemplaar activeren met de code op de gekochte kaart.

Wanneer we dit schrijven, kennen we alleen de Amerikaanse prijzen. Reken op Europese prijzen die ongeveer hetzelfde aan een wisselkoers van 1: 1.

De prijzen zijn per gebruiker:

– Office 2013 Home & Student (Word, Excel, PowerPoint, en OneNote): $ 139.99

– Office 2013 Home & Business (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, en Outlook): $ 219.99

– Office 2013 Professional (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, en Access): $ 399.99.

Ter vergelijking: Office 2010 voor Thuisgebruik en Studenten kost als DVD versie euro139, maar dat is dan wel voor drie licenties.

Microsoft Office:

http://office. microsoft.com

OFFICE 365

De prijzen voor de nieuwe Office 365 zullen dezelfde blijven als voor de huidige versie. Reken voor de bedrijfsversies op prijzen die variëren van 5,25 euro per gebruiker per maand (voor de versie zonder Active Directory en Lync en met 25 GB opslagruimte) tot 7,25 à 20,75 euro per gebruiker per maand voor de enterprise-versie (met 99,9 % uptime-garantie en 24×7 ondersteuning, btw inbegrepen).

Eindgebruikers en kleinere bedrijven kunnen eventueel ook kiezen voor de volgende nieuwe jaarlijkse huurformules, waarvan we voorlopig alleen de dollarprijzen kennen (maar de europrijzen wellicht één-op-één dezelfde zullen zijn btw inbegrepen):

– Office 365 Home Premium (Office 2013: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access en Publisher): $ 99.99 per jaar. Dit is inclusief 20 GB SkyDrive-opslagruimte en 60 gratis maandelijkse Skype-minuten.

– Office 365 Small Business (Office 2013: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access en Publisher plus Lync en InfoPath): $ 149.99 per jaar.

De extra’s: een 25 GB Exchange Online mailbox met gedeelde kalenders, contacten, planning en takenlijst; 10 GB SharePoint Online-based cloudopslag plus nog eens extra 500 MB per gebruiker. Een publieke website met eigen domeinnaam is ook inbegrepen.

Deze versies worden dus via softwarestreaming geïnstalleerd naarmate men ze gebruikt. De gebruiker zal altijd beschikken over de recentste patches en updates.

Microsoft Office 365: http://www.office-365.be

GOOGLE APPS FOR BUSINESS

Er is een gratis basisversie van Google Apps voor tien gebruikers met 10 GB e-mailopslagruimte en 5 GB Google Drive-ruimte. De Business-versie kost 4 euro per maand en per gebruiker met 25 GB e-mailruimte en 5 GB Google Drive-ruimte. Wilt u ook gebruik maken van Google Vault (archivering van e-mail- en chatberichten, mogelijkheid om een retentiebeleid in te stellen en voorzieningen voor e-discovery) dan betaalt u 8 euro per maand en per gebruiker.

Google Apps for Business: http://apps. google.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content