Saskia Van Uffelen is opgestapt als country manager van Arinso. De topmanager zag het niet zitten om een financiële participatie te nemen in het bedrijf, iets wat haar wel gevraagd werd door de nieuwe eigenaar KKR.

De Belgische specialist in hr-diensten Arinso werd een jaar geleden overgenomen door zijn Britste sectorgenoot Northgate. In december raakte bekend dat Northgate op zijn beurt opgeslokt zou worden door de durfkapitalisten van KKR.”Het is geen geheim dat durfkapitalisten eisen dat het senior management een flinke financiële participatie neemt in het overgenomen bedrijf”, reageert Van Uffelen.”Ik zag dat niet zitten, want ik heb twee jaar geleden al geïnvesteerd in een eigen it-bedrijfje Captrack. Op hetzelfde moment geld steken in twee bedrijven, is van het goede te veel.”

Saskia Van Uffelen vervult al meer dan 18 jaar managementfuncties in de it-sector. Eind 2005 stapte de Antwerpse over van HP naar Arinso, waar ze de leiding kreeg over de Belgische, de Duitse en de Poolse vestigingen. Enkele maanden geleden prijkte ze nog op het Data News-lijstje met de 10 meest invloedrijke vrouwen uit de Belgische ict-sector.

Intussen lopen er al gesprekken met verschillende andere spelers uit de sector.”Ik heb heel wat ervaring, en dat valt blijkbaar in de smaak”, klinkt het nog.”Ik zit in de eindfase voor een job als ceo met lokale of internationale verantwoordelijkheid. Ik hoop alvast dat de kogel nog voor de zomervakantie door de kerk is.” (FT)

Benelux

Ronald Everaert, jarenlang voorzitter en ceo van netwerkintegrator Telindus, verlaat op 1 augustus de Belgacomgroep. Hij wordt gedelegeerd bestuurder van de Aalsterse onderneming IIG, actief in vastgoedfondsen. Ronald Everaert was sinds 1994 voorzitter van Telindus en vier jaar lang ceo van de Leuvense netwerkintegrator. Na de overname in januari 2006 door Belgacom werd hij verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van Telindus. Begin dit jaar, een week na de ondertekening van het 582 miljoen euro grote outsourcingscontract met de Vlaamse Gemeenschap, werd Everaert uit het management committee van Belgacom geknikkerd. Bij Belgacom kreeg hij een adviserende rol voor een aantal niet-gedefinieerde projecten. Everaert is nog steeds voorzitter van het consortium EDS-Telindus.

Pierre Guisset, sinds 2002 directeur van het Waalse Cetic (Centre d’Excellence en TIC in Gosselies), verlaat die job en gaat voor twee nieuwe opties. In opdracht van het Europese netwerk Ercim (European Research Consortium for Informatics and Mathematics) gevestigd in het Zuid-Franse Sophia Antipolis opent en leidt hij straks een Brusselse poot. Dat bureau moet het koppelteken worden tussen het Franse moederbedrijf en de Europese Commissie, grote ‘klant’ van Ercim enerzijds en de verschillende Europese technologie- en researchplatformen (Nessi, Artemis…). Daarnaast wordt Pierre Guisset partner in Innovity (Louvain-la-Neuve) dat zich toelegt op strategisch advies aan groeibedrijven. Guisset startte zijn loopbaan in de modeliseringssoft: begin van de jaren ’90 richtte hij NIT (Numerical Integration Technologies) op dat later zou worden overgenomen door LMS. Bij de Leuvense technologiegroep was hij een tijdlang verantwoordelijk voor de CAD-ontwikkelingen en de contacten met Dassault Systèmes. Simon Alexandre, tot hiertoe verantwoordelijk voor het departement Software & System Engineering, volgt Guisset op als Cetic-directeur.

IT-diensten- en oplossingenleverancier CTG maakt bekend dat Bob Daelman (43) de nieuwe sales director wordt. Daelman werkte de voorbije twintig jaar achtereenvolgens voor het Gemeentekrediet, Pioneer, Siemens, Telenet en Elgacom. In 2001 ging hij aan de slag bij CTG als account manager Industry en Government, markten waarvan hij later business manager werd.

Begin mei werd Luigi Chiavarini benoemd tot commercieel directeur bij Getronics Belux, en met name voor de sector Financiën en Verzekeringen. Chiavarini begon ooit bij Olivetti en legde mee het hobbelige parkoers af via Olsy, Wang en Getronics. In 2001 werd hij verantwoordelijk voor de internationale klanten van Getronics.

Brigitte Lagrou is de nieuwe worldwide product PR Manager bij Vasco Data Security en zal in die functie rapporteren aan Jochem Binst, directeur communicatie van Vasco. Brigitte Lagrou werkte tot voor kort voor Telenet Solutions en Telenet Hotspots en deed ook ervaring op bij Weber Shandwick en Creative Strategies.

Internationaal

Bij Logica wordt Jean-Marc Lazzari, voormalig vice-president and general manager van Unisys Continental Europe, op 1 augustus chief executive Outsourcing Services. Hij krijgt de hele outsourcingbusiness van Unisys in 10 landen en goed 9000 mensen onder zich. Bij Unisys tekende hij voor een grondige reorganisatie op het Europese vasteland en daarvoor was hij ook hoofd van IBM’s Global HR solutions practice en vice president Business Consulting Services Emea West region bij IBM. Lazarri vervangt bij Logica Jim McKenna.

Lawson, leverancier van bedrijfssoftware voor de midmarket, heeft Craig Bickel benoemd tot senior vice president en chief information officer (CIO). Hij wordt verantwoordelijk voor Lawson’s it-diensten en voor de ontwikkeling en het beheer van Lawson’s technologische strategie gericht op de VS, Emea en Asia-Pacific. Bickel heeft meer dan 30 jaar it-ervaring en ruim 20 jaar senior management-ervaring. Craig was voorheen actief bij AlixPartners bij Cabot Corporation. Hij was er telkens verantwoordelijk voor diverse bedrijfsherstructureringen en it-initiatieven op een internationale schaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content