Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De specialist in hr-oplossingen Securex zal de SaaS-oplossing euHReka van NorthgateArinso gebruiken als basis voor haar dienstverlening aan kmo’s. Een origineel partnership.

Securex, gespecialiseerd in hr-oplossingen (sociaal secretariaat, sociale administratie, hr-consultancy, verzekeringen, hr-research, enz.), is actief op de Belgische, Luxemburgse en Franse markt, en richt zich vooral op kmo’s. De firma bedient 30.000 klanten en stelt 1.600 medewerkers te werk voor een omzet van 226 miljoen euro. Sinds vorig jaar is Securex bezig met een herziening van haar diensten aan haar makelaars.

NorthgateArinso van haar kant biedt oplossingen aan in de hr-wereld met 3 divisies: uitbesteding, technologie en consultancy. Zij heeft met name het softwareplatform euHReka ontwikkeld, volgens het ‘Software as a Service’ model, waarmee de uitbetaling, het beheer en de evolutie van het personeel verzekerd kan worden, voornamelijk in multinationals met 3.000 tot 30.000 werknemers. Een aanbod dat sinds begin 2009 bestaat en met name gebruikt wordt door Invensys en BNP Paribas.

Partnership

Een jaar geleden beslisten de twee firma’s om precies deze euHReka-oplossing aan te passen aan de behoeften van de kmo’s onder de naam HRonline. Hoewel ze 170 informatici in dienst had, verkoos Securex om geen eigen oplossing te ontwikkelen maar om het platform van NorthgateArinso te gebruiken, dat echter verrijkt werd met bepaalde specifieke functies voor Securex. “We zijn geen computerbedrijf, benadrukt Luc Deflem, ceo van Securex. In deze tijden van crisis hebben we verkozen om niet ons eigen product te herwerken, des te meer omdat de markt relatief klein is.” Hij voegt eraan toe dat een honderdtal mensen een jaar lang gewerkt hebben aan de aanpassing van het platform NorthgateArinso aan de behoeften van Securex.

In de praktijk dus zal Securex afstand doen van haar eigen softwareprogramma’s om haar klanten de euHReka-oplossing aan te bieden, specifiek afgestemd op de behoeften van de kmo’s op hun markt. Naast de klassieke modules zullen originele functies aangeboden worden. Zo zullen de makelaars de volledige flow van een dossier online kunnen volgen via een command center, de werknemers zullen toegang krijgen tot een self-service portaalsite en de klanten zullen over een oplossing voor talentenbeheer beschikken. Luc Deflem parafraseert de slogan van de Renault Clio als volgt: “Elle a tout d’une grande.”

NorthgateArinso van haar kant krijgt nu toegang tot de markt van de Belgische kmo’s, terwijl de firma ditzelfde aanbod ook internationaal zal kunnen aanbieden. Bovendien zal het euHReka-platform verrijkt worden met functies en diensten die tot nog toe specifiek waren voor Securex. En dankzij het SaaS-model zullen de klanten van Securex toegang krijgen tot het net in de vorm van een vast abonnement.

Hierbij dient opgemerkt dat dit partnership geen enkele financiële participatie inhoudt, terwijl Securex bevestigt dat het geenszins de bedoeling is om afscheid te nemen van een deel van haar informaticapersoneel.

Evolutie

HRonline zal ontwikkeld worden op informaticaplatformen van NorthgateArinso, geïnstalleerd in de datacenters van Securex. Het aanbod zal binnenkort getest worden door proefklanten zodat het begin januari 2011 in productie kan gaan. Doelstelling is om het geheel te migreren binnen 3 tot 5 jaar.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content