Survey Anyplace is een html5-applicatie waarmee snel enquêtes kunnen worden afgenomen via smartphone of tablet. “Een belangrijk voordeel is dat er aan consumenten kan gevraagd worden om hun mening te geven tíjdens de beleving van een product of dienst”, vertelt oprichter Stefan Debois.

Je bent concertpromotor en je wil feedback na een optreden. Of je bent een voedselproducent die een nieuw product lanceert, en je wil snel enkele reacties sprokkelen. In dergelijke gevallen kan je gebruik maken van Survey Anyplace, een toepassing die gebruiksvriendelijke en eenvoudige enquêtes aanbiedt op mobieltjes en op tablets.

“In tegenstelling tot andere survey-tools is Survey Anyplace specifiek gemaakt voor gebruik op mobiele touchscreen-toestellen”, verduidelijkt Debois. “De lay-out van de html5- app kan ook eenvoudig worden aangepast. De kleuren van bedrijfslogo’s worden automatisch gedetecteerd en overgezet naar de mobiele app. Vragen kunnen op een heel eenvoudige manier worden ingegeven, en er kan gekozen worden uit verschillende vormen van antwoorden. De consument klinkt gewoon op de hyperlink, of scant een qr-code op een doos of op een kaartje en zit meteen in de survey, zonder zich te hoeven verplaatsen.”

De basisversie van Survey Anyplace kan gratis worden gebruikt. Daarbij zit dan wel een beperking op het aantal surveys die je kan afnemen, en op de mogelijkheden om de look en feel aan te passen. “We bieden abonnementsformules aan van 30 en 50 euro, die je dan wel kan ‘ branden’ naar je huisstijl, en waarmee je een onbeperkt aantal enquêtes kan afnemen.”

Wat de doelgroep betreft, wordt er zowel naar particulieren als naar professionelen gekeken. “Er vallen heel wat situaties te bedenken waarbij gewone mensen een quizje willen organiseren, of één of andere bevraging. In de professionele sfeer denken we aan salesmanagers, maar ook aan scholen, bedrijven of aan ziekenhuizen. Klanten ervaren mobiele surveys als eigentijds en efficiënt, en in vergelijking met de klassieke online surveys werkt onze tool veel sneller. Potentiële gebruikers komen er vaak immers niet toe om hun pc op te starten en op zoek te gaan naar een enquête.”

Overigens prijkt Survey Anyplace momenteel op de 9de plaats in de wereldwijde top met mobiele survey-apps in de Alexa-ranking. Dat is lang niet slecht voor een toepassing waarvan een jaar geleden nog geen sprake was.

PASPOORT

Bedrijf: Survey Anyplace, http://surveyanyplace.com

Maatschappelijke zetel: Edegem

Opgericht in: 2011

Aantal werknemers: oprichters Stefan Debois en Octavian Susnea en Rob Snoeijs (freelance)

Kapitaal: 100.000 euro aan eigen middelen

[FT]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content