Aan bedrijven de mogelijkheid geven hun projecten in de cloud op te zetten maar desgewenst ook terug te migreren naar interne it is een van de sterkten van TenForce, een Belgisch softwarebedrijf gespecialiseerd in projectmanagement en semantische technologie dat ook hosted oplossingen aanbiedt.

TenForce heeft twee business units, zegt ceo Frans Vanhaelewijck. “Vooreerst leveren we een aantal softwareproducten voor het beheer van projecten en het ondersteunen van belangrijke processen in de industrie zoals audits en incident- en klachtenbeheer. Daarnaast ook gespecialiseerde diensten rond semantische technologie die het mogelijk maken kennis te halen uit semi- en ongestructureerde informatie. Zowel voor testfases als in productie is cloud computing daartoe een belangrijk onderdeel in ons totaalaanbod om aan onze klanten een snel, dynamisch en betrouwbaar platform te kunnen leveren tegen een correcte prijs. De cloud stelt ons in staat, dankzij een standaardisatie op enkele typische os-configuraties, snel een test- of productiesysteem op te zetten. Vooral voor testsystemen die een zeer gevarieerde systeembelasting kunnen hebben, is cloud computing de ideale oplossing.”

Volgens Frans Vanhaelewijck kiest dan ook zowat 60 procent van zijn klanten voor een hosted oplossing, en tijdens de test- of acceptatiefase ligt dat cijfer zelfs nog hoger. “Vooral het argument dat zij te allen tijde kunnen migreren naar hun eigen omgeving kan hen overtuigen te starten met een hosted oplossing. Na een test van enkele weken of maanden kunnen we in bepaalde gevallen dan een migratie naar productiesystemen bij de klant doen, en dat is belangrijk want voor sommigen zoals de banken is het uit den boze bedrijfskritische toepassingen niet onder het directe beheer van de interne it-afdeling te laten draaien.”

Onder de klanten van TenForce zitten zowel grote als kleine bedrijven, privé en overheden, zoals Solvay, Belgacom, Electrabel, Luminus, Delhaize, Wolters-Kluwer, de Europese Commissie. Vaak is de dynamisch aanpasbare performantie op basis van de vraag een belangrijk argument om voor cloud te kiezen. “Voor klanten die productiesystemen draaien is de beschikbaarheid van het platform natuurlijk cruciaal, en daar is een zeer goede verstandhouding met de hostingprovider uiterst belangrijk. Wij hebben daarom gekozen voor de Hostbasket Dynamic Cloud van Telenet dat met zijn productaanbod perfect op onze vragen inspeelt”, aldus Vanhaelewijck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content