Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

IBM, Intel, Oracle en SAP slaan de handen in elkaar om de Special Olympics European Summer Games te ondersteunen.

Oracle, SAP, IBM en Intel zijn in sommige gevallen concurrenten, in andere omstandigheden dan weer meer partners, of in nog een andere opstelling misschien eerder ‘concullega’s’. Maar onder de noemer ‘for the love of competition’ stonden de vier onlangs wel voor het eerst allemaal samen in één team.

De vier it-groten hebben namelijk de handen in elkaar geslaan om de European Summer Games van de Special Olympics te ondersteunen, die in september in Antwerpen plaats vinden. En dat ging onlangs nog gepaard met een event voor de top van de Belgische bedrijfswereld.

Patrick Van Deven (country manager SAP Belux): “Enerzijds was het een fundraising-event, maar anderzijds was het ook de bedoeling om voor awareness rond de Special Olympics te zorgen. Bovenal was het ook gewoon een erg plezant event, met een goeie sfeer. Onze klanten worden dagelijks gebombardeerd door ernstige topics, voor één keer ging het gewoon ook eens over fun.” SAP engageert zich (net als IBM, Intel en Oracle) niet alleen voor sponsoring, maar mobiliseert ook het netwerk en de contacten.

WINNENDE BLIK

Xavier Verhaeghe, managing director van Oracle Belux, was helemaal overtuigd geraakt na het zien van een filmpje van Andre Schepers: een van de Belgische atleten op de Special Olympics. “Dat was toen een ronduit indrukwekkende presentatie. Ik zag passie, en een gelukuitstraling die je maar zelden ziet. Het mooie is dat je niet alleen bij de winnaars zo’n blik ziet, maar eigenlijk bij iedereen die over de finish loopt. Ik was meteen overtuigd dat we met Oracle iets moesten doen.”

Verhaeghe belde uiteindelijk een veertiental bedrijven. “Iedereen reageerde enthousiast, maar niet iedereen kon toehappen omwille van bijvoorbeeld budgettaire problemen.” Al snel groeide het idee voor een event in de aanloop naar de Special Olympics.

“Ja, het gaat uiteraard om financiële ondersteuning maar ook om het creëren van naamsbekendheid. Zo hopen we om extra vrijwilligers te vinden voor de Special Olympics, maar ook publiek: dat is voor deze atleten echt superbelangrijk, hebben we gemerkt.”

IT SUPERSTARS

Op het event dat een echte NBA-sfeer uitstraalde, was een van de hoogtepunten de basketbalmatch tussen het Belgische Special Olympics 2014-dreamteam en de vier country managers van IBM (Jacques Platieau), Intel (Stijn Derache), Oracle (Xavier Verhaeghe) en SAP (Patrick Van Deven). “Uiteraard hadden we geen schijn van kans”, lacht Van Deven. Maar telkens het SO 2014-dreamteam scoorde, ging er 1.000 euro van het budget van de country managers naar de Special Olympics. Op het event werd samen met de giften van het publiek uiteindelijk tussen de 40 à 50.000 euro opgehaald. “Voor één keer vond ik het dus niet erg om te verliezen”, aldus nog een lachende Verhaeghe.

Kristof Van der Stadt

Het gaat om financiële ondersteuning maar ook om het creëren van naamsbekendheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content