Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Streamcore, leverancier van oplossingen om prioriteiten toe te kennen aan netwerkapplicaties, biedt met StreamAccess nu ook monitoring én visualisatie van de performantie van de toepassingen. Eindgebruikers kunnen dan meteen nagaan of voip inderdaad voorrang kreeg.

Streamcore heeft het graag over WAN 2.0, het wide area netwerk dat netwerkprioriteiten en quality of service biedt voor applicaties zoals voip. “In de meeste gevallen werkt de ipbx goed, maar op de verbindingen tussen de verschillende vestigingen zien we wel dat de ip-telefoniekwaliteit erop achteruit gaat,” meent David Godenne, vice-president sales voor de Emea-regio. StreamGroomers geeft daarom prioriteit aan de belangrijkste applicaties, waaronder voip. Met StreamAccess geeft het ook monitoring én visualisatie van de performantie. It-managers kunnen voortaan de netwerktoegang zelf regelen en statistieken opvragen over de netwerktoepassingen. De oplossingen van Streamcore zijn vooral te vinden bij operatoren en integratoren zoals Orange Business Services, Vanco, NextiraOne en Telindus Belgacom ict. Toch wordt het grootste deel van de omzet nog in Frankrijk geboekt. De Fransman David Godinne, die van EMC overkomt, maar ook voor HP België werkte, moet dat actieterrein uitbreiden. De omzet van Streamcore wordt niet vrijgegeven, maar zou dit jaar verdubbelen.

Streamcore, dat een 60-tal werknemers telt, is ontstaan uit de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van France Telecom. In 2003 werd het overgenomen door Diaa Elyaacoubi en Eric Jeux, respectievelijk voorzitter en ceo van Streamcore. In het bedrijf werd totnogtoe 27 miljoen euro geïnvesteerd. Maar volgens Gartner is de markt voor ‘wan application delivery’ tegen 2009 goed voor 2 miljard euro.

Quick gaat sneller

Eén van de Belgische referenties van Streamcore is hamburgerketen Quick die zijn 400 eethuizen aangesloten heeft op een virtueel privé netwerk. Die zijn gelinkt met de twee hoofdzetels in Berchem bij Antwerpen, en Villepinte bij Parijs. Dank zij de StreamGroomers krijgt de opvolging van bestellingen en financiële toepassingen voorrang. E-mail heeft de laagste prioriteit. Sinds 2004 heeft Quick ook voip over zijn netwerk gelanceerd, wat uiteraard wel de nodige quality of service opeiste. De integratie was het werk van Telindus Belgacom ICT. Streamcore telt een 200-tal klanten met in totaal 15.000 sites. Andere referenties zijn de winkelketens Cora en Casino, Accor, de Axa verzekeringsgroep, Saint-Gobain en Philips. z

Luc blyaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content