1 JULI 2011

De Europese Commissie hakt in dataroamingtarieven van de mobiele operatoren. Vandaag betaal je gemiddeld 2 euro per megabyte als je e-mail of websites raadpleegt in het buitenland. Vanaf juli 2012 is dat nog slechts 90 cent en tegen 2014 zelfs maar 50 cent.

12 JULI 2011

Cisco schrapt tot 10.000 banen, of zowat 14 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf wil daarmee de rendabiliteit verhogen. Tot 7.000 banen verdwijnen nog deze zomer. Nog eens 3.000 personeelsleden zouden met vervroegd pensioen moeten vertrekken.

15 JULI 2011

Even wat kopzorgen bij auteursrechtenorganisatie Copiepresse wanneer Google al het materiaal van de Frans- en Duitstalige krantenuitgevers niet alleen verwijdert uit Google News, maar ook niet langer in zijn “gewone” index opneemt. Na overleg wordt dat enkele dagen later weer aangepast.

19 JULI 2011

De Belgische telecom- en mediaregulatoren gaan door met hun plan om de netwerken van kabelmaatschappijen zoals Telenet en Voo open te stellen voor diensten van derden. Daarvoor worden de nodige besluiten gepubliceerd. Telenet en Voo tekenen alsnog beroep aan.

25 JULI 2011

Het vakbondsprotest bij ArcelorMittal van begin dit jaar tegen de geplande Europese it-outsourcingsdeal met CSC heeft resultaat opgeleverd. In de definitieve overeenkomst moeten maar half zoveel it’ers van ArcelorMittal – 242 om precies te zijn – overstappen naar CSC.

26 JULI 2011

De Vlaamse overheidsdiensten die zich bezighouden met ict, e-government en informatiebeheer worden in de toekomst samengebracht in één dienst: de nog op te richten Dienst met Afzonderlijk Beheer (DAB) Informatie Vlaanderen. Vlaams ict-manager Luc Chauvin is door de regering aangeduid als veranderingsmanager.

28 JULI 2011

Belgacom-ceo Didier Bellens komt in een mediastorm terecht, wanneer blijkt dat hij in verdenking gesteld wordt voor passieve corruptie. Bellens wordt ervan verdacht een gebouw van Belgacom te hebben verkocht voor een te lage prijs, waardoor hij er persoonlijk voordeel uit kon halen. Bellens ontkent en weigert op te stappen als ceo.

1 AUGUSTUS 2011

De Taiwanese hardwarefabrikant Foxconn, die onder meer onderdelen bouwt voor Apple-producten, gaat in de komende drie jaar 1 miljoen robots aankopen. Het bedrijf hoopt zo flink te kunnen snoeien in de kosten voor arbeid.

2 AUGUSTUS 2011

Twitter heeft nog eens 800 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald, bij Russische en Amerikaanse investeerders. Dankzij het verse kapitaal zou Twitter liefst 8 miljard dollar waard zijn.

3 AUGUSTUS 2011

McAfee onthult één van de grootste bekende cyberspionageoperaties ooit, Operation Shady RAT. Liefst 72 overheidsorganisaties en bedrijven – waaronder namen als de Verenigde Naties, het Internationaal Olympisch Comité en het Wereld Anti-Doping Agentschap – uit 14 landen waren erbij betrokken en dat gedurende de laatste 5 jaar.

4 AUGUSTUS 2011

De Facebook-gezichtsherkenningfunctie overtreedt de Europese privacywetgeving, stelt de privacytoezichthouder in Hamburg. Het gaat daarbij vooral over de biometrische database – voor gezichtsherkenning van miljoenen gebruikers – die Facebook opbouwt.

8 AUGUSTUS 2011

Het aantal Belgische sites dat gehackt wordt, neemt snel toe. De mediagenieke optredens van de hackersgroepen Anonymous en LulzSec zijn daar niet vreemd aan, denken ze bij het Belgische Computer Emergency Responce Team (CERT.be). Veel .be-sites blijken trouwens slecht beveiligd.

Tijdens de zware rellen en vernielingen in en rond Londen blijken de relschoppers vooral gebruik te maken van de berichtendienst van Blackberry, Blackberry Messenger. Ook op sociale media als Twitter is er veel te doen rond het thema. De ordediensten nemen de handschoen op en gebruiken de technologie om de daders te identificeren.

10 AUGUSTUS 2011

12 AUGUSTUS 2011

De pc blaast 30 kaarsen uit. Op 12 augustus 1981 presenteerde IBM de ‘IBM 5150’, alias de IBM Personal Computer (PC). Voor velen de echte start van het pc-tijdperk, met zowel de lusten als de (ernstige) lasten ervan.

19 AUGUSTUS 2011

Het lijkt wel revolutie bij HP. Het bedrijf overweegt om zijn pc-divisie in de etalage te zetten en stopt met de productie van smart-phones en tablets. Ceo Leo Apotheker wil voortaan focussen op winstgevende bedrijfssoftware. Het verklaart ineens waarom het bedrijf liefst 11,7 miljard dollar wil leggen voor Autonomy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content