Paul Danneels van de VDAB, Frank Stockx van ING en Luc Verbist van De Persgroep werden door u in de top-3 geplaatst van de belangrijkste cio’s van het jaar 2012. De uiteindelijke winnaar wordt officieel bekend gemaakt op 22 november.

Wie volgt Sabine Everaet van Coca Cola Europe op als ‘CIO of the Year’? De Data News website kreeg tijdens de laatste twee weken van september liefst 9.376 stemmen binnen, bijna vier keer meer dan in 2011. Daarmee krijgt deze titel steeds meer weerklank in de sector. De top-10 werd gekozen op basis van leiderschap, strategisch inzicht, visie en persoonlijkheid. Ook de aanwezigheid in gebruikersgroepen en in het publieke debat speelt een rol bij de keuze. De jury die op 25 oktober in conclaaf vergadert, krijg geen gemakkelijke taak om de uiteindelijke winnaar aan te duiden. Het gaat immers om drie sterke persoonlijkheden.

PAUL DANNEELS (54) zal de geschiedenis ingaan als de eerste overheids-cio die de publieke cloudtoepassingen van Google Apps in zijn organisatie inzette. Dat hij jarenlang aan de leverancierszijde werkte, eerst bij CSC, later bij IBM ziet hij als een troef. In 2005 werd hij cio van het Federaal Voedselagentschap en werkte hij mee aan de opstart van het Geneesmiddelenagentschap. Sinds 2007 is hij cio bij de VDAB, een organisatie met 5.000 medewerkers. Zijn it-team bestaat uit 70 eigen werknemers en 150 externen.

FRANK STOCKX werd in januari 2011 benoemd tot cio en lid van het directiecomité van ING België. De KUL-handelsingenieur staat bij deze bank aan het hoofd van zo’n 1.950 informatici, waarvan 550 externen. België is het expertisecentrum voor activiteiten zoals voor SWIFT en cash management. Naast een jaarlijks budget van 400 miljoen euro beheert Frank Stockx ook zo’n 300 miljoen euro voor de periode 2011-2015. Dat is voorzien voor onder andere de ondersteuning van nieuwe reglementeringen zoals SEPA en de vervanging van de product processystemen.

LUC VERBIST (54) zetelt sinds 1998 in het directiecomité van De Persgroep (Het Laatste Nieuws, De Morgen). Eerder was hij aan de slag bij uitgever Corelio (De Standaard/Het Nieuwsblad). Na een korte uitstap bij IBM, begon hij bij de groep van Van Thillo aan een resem grote uitdagingen: het streamingplatform voor VTM, de it-infrastructuur van De Tijd en L’Echo, het websiteplatform voor de groep en de integratie van de Nederlandse activiteiten na de overname van PCM. Verbist staat bekend als een ‘diplomatische problem solver’.

Alle informatie over het CIO of the Year Event en de inschrijvingen vindt u op: www.datanews.be/ictmanager

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content