Op 1 juni hielden Benny Van Espen en Francis Minnebo Vemichron boven de doopvont: een bedrijf dat producten rond tijd- en aanwezigheidsregistratie aan de man brengt. “Geen toeval dat we voor tijdsregistratie kozen, aangezien we allebei al heel veel ervaring in die wereld hebben”, legt Francis Minnebo uit die ook kan prat gaan op heel wat sales- en marketingexpertise in de ict-wereld. Zo was hij tussen 2003 en 2008 nog country manager van RAM Mobile Data (een telco-operator voor mobile data), vooraleer hij naar het Japanse Amano verkaste. Ook medevennoot Benny Van Espen komt uit dat tijdsregistratiebedrijf. “We hebben de ervaring, en we voelen aan dat er rond tijdsregistratie nog heel wat te doen valt in ons land”, zegt Minnebo.

Vemichron – naar de initialen van de zaakvoerders – richt zich in eerste instantie op kmo’s met tien tot 200 werknemers. Het productgamma – van Duitse makelij en aangepast aan de Belgische cao’s en wetgeving – varieert van de typische prikklokken, tot technologisch geavanceerde terminals en softwareoplossingen voor tijdsregistratie. “Wij zien in tijdsregistratie niet zozeer een middel voor controle maar eerder voor optimalisatie. In België kennen we heel veel verschillende verlof- en werkuurregelingen en dat creëert heel veel administratief werk. Wij bieden een roi op die administratie, en niet zozeer op de controle”, legt Minnebo zijn bedrijfsstrategie uit. Ook voor toegangscontrole kan Vemichron instaan, maar alleen als er ook een tijdsregistratie-luik aan gekoppeld is: denk bijvoorbeeld aan een kindercrèche waar de toegang gecontroleerd wordt in combinatie met tijdsregistratie voor zowel werknemers, ouders en kinderen.

Overigens hoeft tijdsregistratie zeker niet beperkt te blijven tot ‘vaste’ werkplekken. Voor flex- en/of thuiswerkers wordt dan beroep gedaan op een virtuele terminal die op de laptop geïnstalleerd wordt. Het hele administratiegedeelte kan ook gekoppeld worden aan bestaande hr-systemen. “De koppeling naar een sociaal secretariaat voor onze grotere klanten leggen we zelf”, bevestigt Minnebo die het bedrijf langzaam wil laten doorgroeien. Het bedrijf is door Van Espen en Minnebo gestart met eigen kapitaal. “Noem het een zekere realiteitszin of gezond boerenverstand. Eerst moet je kunnen stappen vooraleer je wil lopen”, klinkt het met een boutade. Binnenkort wordt het personeelsbestand wel uitgebreid met een extra werkkracht voor de supportafdeling.

[KVdS]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content