1 LG OPTIMUS 3D

De eerste indruk is ronduit indrukwekkend: LG Electronics is er in geslaagd om 3D-beelden op een gsm-scherm te krijgen zonder dat er een special 3D-brilletje aan te pas komt. De op maat gemaakte demofilmpjes met onder meer skydivers die als het ware ‘boven’ het scherm lijken te zweven, gooiden hoge ogen. Toch is het duidelijk dat de technologie nog niet matuur is. Van zodra je het scherm beweegt, verdwijnt het 3D-effect bijvoorbeeld als sneeuw voor de zon. Maar belangrijker nog is de vraag of iemand écht zit te wachten op 3D-films en -games op een smartphone?

2 SONY ERICSSON XPERIA PLAY

De Xperia Play kan je gerust de PlayStation-smartphone noemen. De smartphone heeft een groot 4 inch aanraakscherm waaronder een uitschuifbaar gaming-toetsenbord schuilt. Dat heeft aan beide kanten de bekende D-pads: knoppen om games te besturen. Rechts zitten de herkenbare PlayStation-knoppen. Binnenin zit een stevige Snapdragon-processor van Qualcomm, die voor voldoende rekenkracht moet zorgen. Het is niet de eerste keer dat Sony Ericsson technologie van de Sony-groep integreert in het gsm-gamma. In het verleden bracht de fabrikant onder meer ook Walkman- en CyberShot-gsm’s uit: aanvankelijk met enig succes, maar later ging het gamma ten onder midden de sterke smartphone-concurrentie.

3 SAMSUNG GALAXY S II

De Galaxy S van Samsung werd in ons land exclusief door Belgacom verkocht en gepositioneerd als een volwaardig iPhone-alternatief. Nadat we zelf ook enkele weken met toestel rondliepen kunnen we gerust stellen dat dit toestel nog het dichtst in de buurt komt van de iPhone-gebruikerservaring. De nu voorgestelde Galaxy S II is minder revolutionair, maar gaat verder op de ingeslagen weg. Het toestel is opnieuw erg licht en dun (welgeteld 8 mm…) en biedt een erg kleurrijk (‘super amoled plus’) 4,3 inch touchscreen. Dat de smartphone zowaar een dual-core chip in huis heeft, maakt duidelijk dat rekenkracht belangrijk is voor apps en games.

4 HTC FLYER

Alle nieuw aangekondigde tablets in Barcelona, werken met Android. Zo ook de eersteling van HTC: de Flyer met een scherm van 7 inch. HTC trekt de kaart van innovatie. Zo komt er een cloud gaming dienst met OnLive (waarbij Belgacom overigens in staat voor de datacenters). De Sense-schil die HTC voor zijn smartphones ontwikkelde, wordt aangepast voor tablets, en je kan ook virtuele notities maken in documenten of foto’s en die delen met anderen. Met een pennetje overigens: wordt de stilus zowaar nieuw leven ingeblazen?

5 HP TOUCHPAD

De Touchpad-tablet werd door HP aangekondigd zo’n week voor het congres in Barcelona. Op de HP-stand was het toestel te zien, en dat mag je heel letterlijk interpreteren: kijken mocht, aankomen niet – enkel de gepriviligeerde demoman. Maar wat we zagen, is wel veelbelovend. WebOS – het Palm-besturingssysteem – lijkt het vooral te moeten hebben van zijn snelheid in het schakelen tussen verschillende applicaties. Al is het wel duidelijk dat HP nog heel wat werk heeft om het OS op hetzelfde niveau te kunnen tillen als dat van de concurrentie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content