Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De keten voor elektrische huishoudapparatuur hanteert dan wel de slogan ‘U heeft goed gekozen’, informatica-integrator Nexis houdt liever vast aan één keuze: HP.

Nexis werd precies 20 jaar geleden opgericht en had weinig moeite om zijn bevoorrechte it-partner te vinden. Zijn twee oprichters, José Van den Bossche en Thierry Bouhoulle, kunnen samen namelijk bogen op bijna 25 jaar ervaring in HP. “Wij bieden het volledige gamma van HP-producten aan”, bevestigt José Van den Bossche. “Bovendien verkopen we alleen maar HP-oplossingen, en dit in het kader van projecten. We gaan daarbij een engagement op lange termijn aan tegenover de klant.” Nexis beperkt zich echter niet tot één specifieke sector.

Het succes blijft niet uit want de onderneming telt een twintigtal medewerkers voor een omzet in 2011 (eind september) van 8,332 miljoen euro, een stijging van 30 % ten opzichte van vorig boekjaar. “En 2012 ziet er niet slecht uit, maar de groei van vorig jaar zullen we niet kunnen evenaren”, aldus Van den Bossche, die pleit voor een interne financiering van de groei. Voor de medeoprichter biedt deze ‘monovendor’-positionering alleen maar voordelen. “We kennen de lokale strategie en de mensen van HP maar al te goed en we hebben de technologieën goed onder de knie en beschikken over de nodige certificeringen. Wij verkopen een partnerschap, geen hardware”. Over het risico dat Nexis niet voldoende keuze biedt, antwoordt Van den Bossche dat HP een zeer breed gamma biedt en een alomvattende oplossing kan voorleggen. Om het hoofd te bieden aan de (grote) integrators kan Nexis bogen op een team van 20 ‘monovendor’-specialisten. Van den Bossche is ook verheugd over de uitstekende relatie met de lokale dochteronderneming van HP.

Enkele veelbelovende domeinen voor Nexis zijn de disasterrecoveryoplossingen (drp), ip-telefonie en virtualisatie, meer bepaald desktop. Ook cloud – zowel met een interne infrastructuur als bij Belgacom – biedt interessante perspectieven. “Wij gaan cloud op menselijke schaal aanbieden.”

Hardware is goed voor 40 % van de omzet, consultancy en support vertegenwoordigen ongeveer 30 %, en 10 % is weggelegd voor software (meer bepaald inzake veiligheid, met Fortinet en WatchGuard). Onder zijn referenties (vaak verkregen dankzij mond- tot mondreclame), noemt Nexis ECS European Containers, BAM Galère, Iba, Leonidas, Viangros, FN Herstal, TPalm, Corman en het Rode Kruis.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content