Wie wordt CIO of the Year 2019?

Filip Michiels

Met CIO of the Year wil Data News een CIO in de bloemetjes zetten die werk maakt van de digitale transformatie binnen zijn of haar organisatie, zonder de operationele IT uit het oog te verliezen. De shortlist van dit jaar illustreert mooi dat die digitale storm woedt in zowat alle sectoren: het bank- en verzekeringswezen (Ethias), de toeristische sector (TUI) en de bouwsector (Renson).

Filip Michiels – TUI Western Region

Filip Michiels startte zijn carrière bij de cosmeticamultinational The Estée Lauder Companies, waar hij de internationale afdeling voor software-ontwikkeling beheerde. Nadien ging hij bij verschillende Belgische en internationale ondernemingen aan de slag om er als chief information officer de informatica aan te sturen.

Begin 2014 startte Filip Michiels zijn carrière bij reisspecialist TUI. Als hoofd van de IT-afdelingen voor België, Nederland en Frankrijk, is zijn ambitie niet alleen om de soepele werking van de bestaande IT-omgeving te verzekeren, maar ook om ervoor te zorgen dat TUI meer dan relevant blijft als een reisspeler. Digitale innovaties kunnen helpen om klanten een uitstekende reiservaring te blijven bieden.

https://www.linkedin.com/in/filipmichiels

Brigitte Buyle – Ethias

Voordat ze haar carrière begon bij de bank en verzekeringsmaatschappij Ethias, bouwde Brigitte Buyle al een indrukwekkende, rijke carrière uit aan de kant van leverancier en dienstverlening. Gedurende negen jaar nam ze verschillende rollen op bij IBM. In oktober 2016 wisselde ze ‘Big Blue’ voor Ethias én een zetel in de Raad van Bestuur van NRB. Dat was vooral vanwege haar ervaring in de IT-sector: Brigitte Buyle werd gerekruteerd als CIO met de expliciete taak om de digitale transformatie te ondersteunen.

Een jaar na de start bij Ethias werd ze benoemd tot chief digital transformation officer (CDTO). Ze werd ook meteen lid van het Uitvoerend Comité.

https://www.linkedin.com/in/brigitte-buyle-a4129143

Koen Van Loo – Renson

Voordat hij bij Renson, met hoofdkwartier in Waregem, als chief information officer aan de slag ging, was Koen van Loo al lange tijd actief bij ADMB en Partezis. Nadien huurde Athena graphics hem in als als chief digital officer. In mei 2017 besloot hij de IT-verantwoordelijkheid op te nemen bij Renson. Hij speelt binnen de onderneming een coördinerende rol in de uitbreiding van de digitale structuur van de groep en transformeert de IT-capaciteiten van het bedrijf met een sterke focus op een vernieuwde IT-governance. In de laatste paar jaar maakt Renson versneld werk van haar ambitie om vanuit een Belgisch bedrijf door te groeien naar een wereldspeler rond onder meer ventilatie en zonnewering.

Brigitte Buyle
Brigitte Buyle

https://www.linkedin.com/in/kvanloo

En de winnaar is…

Via onze website kon u uw stem uitbrengen op uw favoriete kandidaat. De drie genomineerden hebben zich ondertussen ook voorgesteld voor onze professionele en academische jury. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het exclusieve CIO of the Year event op 21 november. CIO’s, CDO’s en ICT Managers kunnen er helemaal gratis bij zijn, maar haasten zich best om nog in te schrijven: dat kan via www.datanewscio.be

Koen Van Loo
Koen Van Loo© Wiegandt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content