Wie had kunnen voorspellen dat wat nu vijf jaar geleden begon als ‘She Goes ICT’, een actie om meer dames warm te maken voor een job in de ict-sector, zo’n sociale en maatschappelijke impact zou hebben? Na Ingrid De Latte, managing director van NexitraOne Benelux, werd Saskia Van Uffelen, de ceo van Bull Belux, de ICT Woman of the Year. Zij is inmiddels met haar ‘IT is Cool’ doorgegroeid tot de Belgische ‘Digital Champion’ in het kader van het Europees programma van commissaris Neelie Kroes. Vorig jaar nam Martine Tempels, head of Telenet for Business, de fakkel over en werd ze door heel wat dagbladen, magazines en tv-programma’s gevraagd om haar mening over dames, ict en onderwijs. In het najaar van 2012 werd een blog opgestart op Data News: http://datanews.knack.be/ict/opinie/she-goes-ict-blog.

Benieuwd wie de ICT Woman of the Year 2013 zal worden? De Data News redactie selecteerde tien topdames op basis van talrijke gesprekken. De criteria zijn leiderschap, persoonlijkheid, zichtbaarheid in de sector en impact op de business. De genomineerden moeten Belg zijn of in België wonen. Deze keer hebben we de topvrouwen uit het buitenland, Ingrid Daubechies (Duke University), Pattie Maes (MIT) en Sophie Vandebroek (Xerox) niet in deze top-10 geplaatst omdat hun internationale carrière een te hoge vlucht heeft genomen. Zij komen in aanmerking voor een award voor een ‘outstanding career’.

En voor de tweede keer gaan we ook voor de Young ICT Lady of the Year. Benieuwd wie Karlien Vanden Eynde (Microsoft) zal opvolgen? Data News kreeg 30 kandidaturen binnen die door de jury herleid werden tot 10 genomineerden. Het gaat om dames die jonger zijn dan 30 jaar en binnen hun onderneming een opmerkelijk traject achter de rug hebben of een sterk project hebben verwezenlijkt. Ook deze keer is het opvallend hoeveel sterke profielen er bij deze jonge dames zijn.

U kan stemmen tot en met vrijdag 18 januari op www.datanews.be/shegoesict en zo de top-3 bepalen van de ICT Woman en ICT Young Lady of the Year. De jury zal op maandag 21 januari de winnaar bepalen. Op het ‘She Goes ICT’-event op 7 februari volgt dan de bekroning.

De jury staat ook dit jaar onder leiding van voorzitster Astrid De Lathauwer (Acerta Consulting). De andere juryleden zijn Ingrid De Latte (Nextira One), Carine Grevendonk (BePublic), Christel Verschaeren (IBM), Ingrid Hoffman (ADM), Danielle Jacobs (Beltug), Danielle Moens (Femco), Saskia Van Uffelen (Bull), Clo Willaerts (Sanoma), Valerie Tanghe (Belgacom), Martine Tempels (Telenet), Els Blaton en Karlien Vanden Eynde (Microsoft).

ALLE INFO OP DE WEBSITE WWW.DATANEWS.BE/SHEGOESICT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content