Dit zijn de 10 geselecteerde dames die kans maken op de titel van Data News Young ICT Lady of the Year. Maak uw keuze op http://www.datanews.be/shegoesict en bepaal mee de top-3.

PROJECT MANAGER BIJ ATOS WORLDLINE: Xi Chen

Xi Chen prijzen voor haar bedrijfsinzicht zal niemand zwaar vallen. Ze kan immers bogen op een Solvay Master diploma handelsingenieur, strategic management. Maar tevens zijn het haar lenig leervermogen, haar analytische capaciteiten en haar natuurlijk leiderschap die haar katapulteerden in een rol als project manager, met het beloftevolle potentieel een sterke leider te worden in de Atos Worldline organisatie. Niet slecht voor iemand die amper een jaar geleden bij het bedrijf tekende, maar de wil en het verlangen heeft haar loopbaan uit te bouwen op basis van deze kwaliteiten en haar sterke team skills.

PARTNER BIJ PUREPLEXITY: Leslie Cottenjé

Een vertaalster van opleiding, met belangstelling voor het vertalen van software en web interfaces, gaat Leslie Cottenjé door met het vertalen van de wensen van klanten in ‘cutting edge’ websites en apps. Inclusief een van de eerste commerciële Windows 8 projecten in België (voor Mercedes). Amper twee jaar na de start, telt Pureplexity al prestigieuze klanten als Club Brugge, en onlangs nog Kazerne Dossin. Dat is een bewijs van haar passie voor ontwikkeling, haar focus op de gebruikerservaring en haar aandacht voor de dromen van mensen.

PROJECT MANAGER BIJ ITINERIS: Karen De Smet

Ze zullen je maar de ‘Jeanne d’Arc’ van Itineris noemen! Karen De Smet liet zich in ieder geval bij Itineris meteen opmerken door haar ijver en wil om ook over de grenzen van haar officiële job heen te kijken, en de vele domeinen waar Itineris actief is te ontdekken. Begonnen als een ‘functional consultant’, stoomde ze door tot project manager en het uitrollen van een belangrijk erp-project bij een groot nutsbedrijf. Vandaag doet ze nog meer ervaring op in die job, en bereidt ze zich voor op haar volgende stappen. Daarbij kijkt ze uit om bij te dragen aan de internationale groei van Itineris, om zelf een coach te worden en om als een ware ‘Jeanne d’Arc’ te streven naar nog meer vrouwen op manager posities.

CONSULTANT BIJ ACCENTURE: Mercedes Dias

Mercedes Dias is echt een ‘jonge ict professional zonder grenzen’. Met een opleiding aan een Spaanse universiteit onder de riem, heeft ze al de oversteek gemaakt van een adviseursfunctie bij Accenture naar het ondernemerschap. Met Mi Cerezo en Authenticate Me heeft Dias immers ook al twee prille bedrijfjes op haar actief, met expertise in logistiek en authenticatie. Daarenboven spant Dias zich in om jonge meisjes enthousiast te maken voor onderwerpen als wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Zo speelde ze een belangrijke rol in de 2012-editie van Greenlight@Brussel, een event met meer dan 100 activiteiten (zoals 3D printing) voor meer dan 250 meisjes.

TECHNICAL ACCOUNT MANAGER BIJ SKYLINE COMMUNICATIONS: Marlies Vandenberghe

Hogerop dan werken voor Skyline kan je het echt niet zoeken. Bij deze marktleider inzake uitzend- en satelliettechnologie, nam Marlies Vandenberghe met succes een project voor France Television voor haar rekening, zodat meer dan zes miljoen kijkers genieten van een perfecte beeldkwaliteit. Vandaag herhaalt ze dat succes telkens weer doorheen de hele wereld, in verre landen als Mexico, Zuid-Afrika en Singapore. Gelukkig leert ze even graag nieuwe culturen kennen, als de nieuwste technologieën (zoals 3D-ontwerp, AI,…). Wat meteen een nieuwe kijk biedt op ‘girl power’ in een toch overwegend mannelijke ict-wereld.

IT BUSINESS ANALYST BIJ ENI: Annelies Van den Broeck

Wat heb je als je een ingenieur in de biowetenschappen (Magna Cum Laude) kruist met een Vlerick MBA (Summa Cum Laude)? Dan krijg je Annelies Van den Broeck, met de energie om ENI Group ervan te overtuigen het ‘price & curve’ beheersysteem dat ze voor Distrigas had gecreëerd in de hele groep toe te passen. En nadien ging ze op dat elan door, met de medewerking aan een ‘energy trading & risk management system (in Londen) en een studie hoe ict een integrerende factor kan zijn in een bedrijf dat handelt in energie. Daar bovenop kwam ook nog een ‘unified communications’ oplossing van ENI Trading & Shipping (Londen en Brussel). Een duidelijk voorbeeld van ‘zo de vader (Alain Van den Broeck), zo de dochter’.

BICC MANAGER BIJ TELENET: Annelies Van De Slijke

Annelies Van De Slijke gaat voor grote klussen, want “‘big data’ is mijn passie!” En dat was altijd al zo, want haar carrière ging van start als business intelligence adviseur bij Keyrus, met Telenet als klant. Deze laatste wist haar over te halen om medewerker te worden in het eigen Business Intelligence Competence Center, waar ze nu manager is. En waar ze bruggen tussen ict en de zakelijke kant van het bedrijf slaat. Begin 2013 wachten haar nog meer en bredere verantwoordelijkheden in dit team, als een verdere stap naar een meer ‘general manager’ job. Ze is tevens lid van het stuurcomité van Baqmar, de Belgian Association of qualitative & quantitative market research.

IMPLEMENTATIONS & SUPPORT COORDINATOR BIJ LETTERGEN: Leen Verleyen

Ervaring met Cobol én C#, zoek maar eens zo’n brede expertise bij jonge ict-professionals! Nadat ze in dienst trad bij BTR, en vervolgens bij het dochterbedrijf LetterGen, verdiepte Leen Verleyen zich zo diep in de LetterGen-producten dat ze de perfecte kandidaat was om bij de splitsing van Fortis België en Fortis Nederland het gebruik van die producten uit elkaar te halen. Vandaag treedt ze als technical presales aan, haast van bij de aanvang van een LetterGen-project. Van bij de eerste analyse van de noden van de klanten tot ‘going live’ volgt ze haar projecten, als een uiterst betrouwbaar ‘single point of contact’.

JAVA SOFTWARE ENGINEER BIJ REALDOLMEN: Wendy Vermoesen

Met een jobtitel als ‘Java software engineer’ omschrijf je niet in het minst het brede spectrum aan kwaliteiten die Wendy Vermoesen aan de dag legt. Haar technologisch kunnen bewees ze met het afronden van belangrijke projecten (in de gezondheidszorg), maar evengoed ontpopte ze zich in twee korte jaren tijd tot een begeesterend spreker voor jongeren. Bovendien zette ze kennisoverdrachtsessies op (Java Café’s) en organiseert ze ‘fun team building’ events. Haar ambitie? Haar technologische kennis nog verder uitbouwen, nog meer een ‘people manager’ worden en uitpuzzelen hoe je verschillende generaties van ict’ers vlot met elkaar kan laten samenwerken, inclusief ‘Gen Y’s’.

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER BIJ REALDOLMEN: Katty Verresen

Het brein gevoed door een ‘media & communicatie’-technologie opleiding, maar met een hart voor de verkoop, zo groeide Katty Verresen van een erp software engineer – gespecialiseerd in de financiële module van MS Dynamics AX – door tot een ware ambassadeur voor RealDolmen bij Microsoft zelf, en bij haar klanten. Deze resolute ict-jongedame heeft ronduit een sales functie gevraagd – en gekregen – in plaats van elders nieuwe uitdagingen aan te gaan. Haar focus ligt op haar klanten, en om bij iedereen die ze ontmoet enthousiaste ‘vibes’ op te wekken. Haar inspiratie? Het ‘She Goes ICT’-event van vorig jaar!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content