Ziehier de 10 geselecteerde jongedames die strijden om de titel van Young ICT Lady of the Year 2014. Maak uw keuze en stem op http://www.datanews.be/shegoesict.

MARLIES ADAMCZYCK PROJECT PORTFOLIO MANAGER BIJ H. ESSERS

De transportwereld is een uiterst uitdagende en complexe wereld, en daar voelt Marlies Adamczyk (27) zich thuis als een vis in het water. Met opleidingen aan de KU Leuven en Vlerick onder de riem staat ze niet alleen in voor de analyse en uitvoering van projecten in binnen- en buitenland (o.a. Denemarken en Roemenië), maar is ze tevens voorzitster van de planningscommissie van het pakhuisbeheersysteem van Essers. Cruciaal in haar ontwikkeling was onder meer het grote Belgacom One Warehouse project (implementatie en projectbeheer). Haar communicatieve vaardigheden – zowel met magazijnpersoneel als het hoogste management – worden geroemd, evenals haar pragmatische ‘do or die’ aanpak.

STEFANIE GRIJP MANAGER BIJ PWC

Als mede-auteur van onderdelen van Isaca’s COBIT 5 (it-governance) kader, bewijst Stefanie Grijp (28) heel wat verder te kijken dan haar dagelijkse praktijk in de ’technology consulting practice’ van PwC. Daar sleutelt de handelsingenieur van de KU Leuven en Vlerick alumna aan het ‘internet of things’ met auto’s. In het bijzonder de tolheffing voor vrachtwagens, evenals de business case voor een wegentol voor privé-auto’s werden door haar bestudeerd. Uiteindelijk wil ze beste praktijken van COBIT ook écht ingevoerd zien, met op termijn de ambitie “misschien een business ict goeroe te worden, [… ] en spreker op een TED-conferentie.”

EMMY LAGAST PROJECT LEADER BIJ ADMB

Bij de hr-dienstengroep ADMB heeft Emmy Lagast (27) de leden van haar website- en applicatieteam leren ‘sprinten’ en de ‘scrumbal’ doorgeven op de dagelijkse vergaderingen. Belangrijker nog is dat deze bachelor netwerkeconomie (met postuniversitaire opleiding aan de UGent) perfect de dialoog tussen business en ict belichaamt, steeds met “een humoristische knipoog.” Eveneens naar de buitenwereld, want de websites bepalen immers in belangrijke mate mee het imago van ADMB. Ook buiten de job gaat ze ervoor, als lid van de Junior Chamber International (JCI) in Brugge, maar ook als vrijwilligster in CoderDojo, waar kinderen spelenderwijs leren ‘programmeren’.

PIA MARIE LARIN PRE-SALES SOLUTION LEAD BIJ HP

“Een passie om uit mijn comfortzone te breken”, heeft Pia Marie Larin (29) meer dan bewezen door als uitwisselingsstudent uit de Filipijnen in Parijs en vervolgens aan de KU Leuven (industrial management, cum laude) te studeren. Bij HP kon ze meteen voor klanten als Procter & Gamble werken, ook in het buitenland, met een stevig team (rond SAP). Bij Alcatel-Lucent werkte ze voorts aan een ITIL incident proces, en bij Atlas Copco onder meer op applicatiegebied. Niet te verwonderen dat ze deel uitmaakt van de kern van HP’s ‘Young employee network’ en werd geselecteerd voor een McKinsey workshop inzake ‘Centered leadership for women’. “Waar een wil is, is een weg!”

JULIE LUCKX ACCOUNT MANAGER FOR LARGE ACCOUNTS BIJ GFI

Gebeten door ict van jongs af aan, legde Julie Luckx (29) een wel bijzonder gevarieerd traject af. Immers, met een computer & language bachelor van de Groep-T in Leuven, heeft ze computeronderricht gegeven op Martinique, gewerkt bij Trilogic als leverancier in de auto-industrie en bij GTECH, beveiliger van nationale loterij-systemen wereldwijd! Vervolgens kwam ze bij LCL in de ‘infrastructure-as-a-service’ wereld terecht, en nu bij een klant daarvan, GFI – leverancier van ‘enterprise solutions’. Kortom, “kies voor ict en besef dat dit je niet tot een nerd maakt, maar de gelegenheid biedt te werken voor verschillende bedrijven, in verschillende functies, overal ter wereld.”

KATRIEN MESOTTEN CLIENT EXECUTIVE HEALTHCARE & LIFE SCIENCES INDUSTRY BIJ IBM

Met een diploma handelsingenieur aan de KU Leuven onder de riem, wou Katrien Mesotten (29) zich nog meer in technologieveranderingen verdiepen, en tekende bij IBM als ‘young graduate’. Langs ‘interne sales’, waar ze onder meer in 2009 de supercomputer van de UGent hielp implementeren, groeide ze door naar ‘healthcare en life sciences’. En daar ziet ze nog mooier hoe technologieën als Watson toegevoegde waarde aan klanten kunnen bieden. Zelf wil Mesotten ook de opportuniteiten van ict als jonge vrouw uitdragen. Dat ze daarbij wel eens “our little Ginni” – naar analogie met IBM-ceo Ginni Rometty – wordt genoemd, ziet ze als een eer en bijkomende motivatie.

NATHALIE VANCLUYSEN TECHNOLOGY CONSULTANT BIJ HP

De carrière van Nathalie Vancluysen (28) kan je allicht best omschrijven als gestaag doorgroeien naar perfectie. Met een master in informatics van de KU Leuven op zak, startte ze bij HP als junior developer voor een verzekeringsproject. Van daar doorklom ze de rangen, met steeds nieuwe kennis, langs een eigen soloproject tot een plek in het team van een grote Nederlandse telecomonderneming. Met nog tijd om soft te schrijven voor een revalidatiecentrum van autistische kinderen. “Ik ben ambitieus, altijd gericht op beter doen en zoeken naar perfectie,” klinkt ze onomwonden, maar legt ook “een vrouwelijke toets” in toepassingen, “wat een wereld van verschil kan maken.”

AMY VAN LOOY ASSISTANT PROFESSOR AAN DE UNIVERSITEIT GENT

Een professor met een master in politieke wetenschappen (Antwerpen, summa cum laude) en een doctoraat bpm(Gent) in dit lijstje? Zeer zeker, met Amy Van Looy (29)! Haar expertise inzake het gebruik van een e-ID voor e-gov toepassingen, bracht haar bij CSC aan het werk voor een rist e-gov projecten, inclusief het co-redacteurschap van een interne e-gov newsletter. Vandaag mikt ze er op een nieuwe bpm-onderzoeksgroep te starten aan de UGent, met oog voor zowel “de technische aspecten van ict, als de menselijke kant van business-innovaties.” Graag met behoud van een goede ‘work-life’-balans, want “ik ben nu ook in verwachting.”

LEEN VERLEYEN SALES & ACCOUNT MANAGER BIJ EX ARTE NV

Echte ervaring met Cobol én C#, zoek dat maar eens bij jonge ict-professionals. Leen Verleyen (29) biedt dat en nog meer, dankzij haar ervaring opgedaan bij Easypay, BTR Services en diens dochtermaatschappij LetterGen. Haar kennis van dit laatste product was voldoende om haar in staat te stellen bij Fortis de implementaties ervan in België en Nederland van elkaar te scheiden. Vandaag kan Ex Arte, nogmaals een documentbedrijf, op haar expertise rekenen. Daar vormt de combinatie van Dynamics AX, Navision en crm een nieuwe uitdaging voor de bachelor informatica aan de Gentse hogeschool om haar tanden in te zetten. Meteen al een tweede jaar in deze top-10!

WENDY VERMOESEN LEAD DEVELOPER BIJ REALDOLMEN

Op drie jaar van junior developer naar lead developer, dat is de spurt die Wendy Vermoesen (24) aflegde bij RealDolmen, en nog is er geen houden aan. “Ik wil een technical project lead worden”, klinkt het stevig, maar even goed gaat ze door op haar fenomenale ‘feel good, mensen eerst’-aanpak. Ondertussen blijft ze keihard ict uitdragen naar jongeren – en in het bijzonder meisjes – op scholen, en nu ook naar kinderen. Ze heeft immers de CoderDojo-activiteit in Aalst helpen opzetten. En natuurlijk ook binnen RealDolmen, als lid van de RealDolmen Early Adopters Division for Ideation en Innovation – de zoekers en vinders van de volgende business-ideeën.

ALLE INFO OP WWW.DATANEWS.BE/SHEGOESICT

Partner Content