1 op 3 Belgische werknemers krijgt mobiel internet van werkgever

* © *

Een op de drie werknemers in België (35 procent) krijgt van zijn onderneming een toestel dat een mobiele internetverbinding voor professionele doeleinden toestaat. Dat blijkt uit de gegevens van de recentste nieuwsbrief Statbel van de federale overheidsdienst (FOD) Economie die donderdag is verschenen.

Een website is een efficiënt middel voor een onderneming om haar zichtbaarheid te vergroten. De meeste Belgische ondernemingen, 69 procent, hebben er dan ook een. Een op de vijf websites van bedrijven heeft zelfs een online reserverings- of bestellingssysteem.

Uit de steekproef van Statbel blijkt voorts dat in het jaar 2011 ongeveer 3 op de 10 ondernemingen in ons land (29,7 procent) elektronische facturen stuurden via het internet. Dezelfde tendensen worden genoteerd voor 2012, maar bij de content van de informatiestroom valt op dat informatica niet alleen meer gebruikt wordt voor elektronische facturatie tussen ondernemingen, maar ook voor bijvoorbeeld het bepalen van de voorraadniveaus, de prognoses voor de vraag en de evolutie van leveringen.

Een op de drie werknemers in ons land (35 procent) krijgt van zijn onderneming een toestel dat een mobiele internetverbinding voor professionele doeleinden toestaat. In Vlaanderen (34,6 procent) ligt dat iets hoger dan Wallonië (31,6 procent), maar Brussel spant de kroon met 45 procent.

Dat komt volgens Statbel wellicht door het meer internationale en dienstgerichte karakter van ondernemingen in Brussel. Zo trekt Brussel het nationale gemiddelde boven de percentages van de andere gewesten. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content