1 op 8 bedrijven zet email bij Microsoft of Google

* © iStock

De verhuis van email naar publieke cloudaanbieders blijft beperkt maar is wel ingezet. Google en Microsoft zijn de grootsten, al neemt één van de twee duidelijk de leiding.

Volgens analistenbureau Gartner zit vandaag dertien procent van de bedrijven wereldwijd met zijn emails in een publieke cloud. 8,5 procent kiest voor Microsoft’s Office 365. 4,7 procent gebruikt Google Apps for Work.

De overige 87% van de bedrijven heeft zijn mailboxen on premise of in een hybride, hosted of private mailproduct, doorgaans bij kleinere vendors. Ook bedrijven die Microsoft Exchange gebruiken, maar niet Office 365, vallen onder die 87%.

Gartner deed zijn onderzoek op basis van publiek beschikbare gegevens van bedrijven waarbij het bij 40.000 bedrijven kon nagaan naar welke cloud emaildiensten de servers werden geleid.

Interessant om te weten is dat Microsoft het vooral goed doet in sterk gereguleerde sectoren zoals energie, ruimtevaart en nutsvoorzieningen. Ook grote beursgenoteerde bedrijven met een omzet van meer dan 50 miljard dollar kiezen vooral (80%) voor Microsoft.

Google doet het dan weer beter in sectoren met sterke concurrentie, zoals retail en media. Daarbij is het vooral populair bij bedrijven met minder dan 50 miljoen dollar omzet. In België is onder meer KBC een grote gebruiker van Office 365. VDAB koos enkele jaren geleden voor Google Apps for Work.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content