10 iPhone-functies die u (waarschijnlijk) nog niet kende

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Wist u al dat uw iPhone-toegangscode ook uit lettertjes in plaats van cijfertjes kan bestaan? Of dat u tekst kunt wissen door met uw toestel te schudden? Hier zijn 10 iPhone-functies die u (mogelijk) nog niet eerder ontdekt hebt.

Wist u al dat uw iPhone-toegangscode ook uit lettertjes in plaats van cijfertjes kan bestaan? Of dat u tekst kunt wissen door met uw toestel te schudden? Hier zijn 10 iPhone-functies die u (mogelijk) nog niet eerder ontdekt hebt.

1. Maak een toegangscode die bestaat uit letters in plaats van cijfers

De toegangscode die nodig is om uw iPhone te ontgrendelen hoeft niet uit vier cijfertjes te bestaan. U kunt ook voor lettertjes kiezen. Hoe? Door naar het codeslot in de algemene instellingen te gaan en de instelling ‘Eenvoudige code’ uit te zetten. Er zal een schermpje verschijnen waarop staat dat u uw toegangscode moet veranderen, alsook een toetsenbord waarmee u een lettercode kunt vormen.

2. Laad uw iPhone twee keer sneller op via de vliegtuigmodus

Een handige manier om uw iPhone twee keer sneller dan gewoonlijk te laten opladen: de vliegtuigmodus inschakelen.

3. Schud met uw iPhone om tekst te wissen

Wilt u de tekst die u aan het sms’en was ongedaan maken, dan kunt u met uw toestel schudden en in het pop-upscherm voor ‘Herstel typen’ kiezen. Als u de tekst toch opnieuw wilt oproepen, schudt u nog een keer en klikt u op ‘Opnieuw typen’.

4. Bekijk de tijdstippen van uw tekstberichten

U dacht dat de weergave van tijdstippen waarop u sms’jes verstuurt of ontvangt verdwenen was in iOS 7? Niet zo: u kan het exacte tijdstip heel eenvoudig oproepen door berichtjes naar links te verslepen.

5. Druk twee keer op shift om de Caps Lock-functie op te roepen

Een handige manier om een tekst in kapitalen te typen zonder voor elke letter op shift te drukken, is de Caps Lock-functie die u kunt inschakelen door dubbel te klikken op shift.

6. Voor elk van uw contacten een andere ringtone

In de Contacten-app kunt u aan elk van uw contacten een verschillende beltoon, sms-toon of trilling toewijzen. Dit stelt u in bij het ‘visitekaartje’ van de gewenste contactpersoon.

7. Schakel in-app aankopen uit met één druk op de knop

Om te voorkomen dat u (of bijvoorbeeld uw gamende kinderen) onbedoeld extra aankopen doet binnenin apps, kunt u in-app aankopen volledig uitschakelen: bij de algemene instelling ‘beperkingen’ kunt u in-app aankopen uitvinken.

8. Neem een hele lading foto’s in één keer

Door de sluiterknop naar beneden te houden, kunt u talloze foto’s in één keer maken, die allen bewaard worden in uw fotobibliotheek.

9. Maak een foto met de volumeknop

Een selfie nemen via het aanraakscherm is niet ideaal. Maak het u gemakkelijk en schiet beelden met de volumeknop (+) van uw iPhone.

10. Schiet foto’s via uw oortjes

Nog een alternatieve manier om beeldjes te schieten: de middelste van de drie fysieke knopjes die aan uw oortjes hangen, indrukken. Om dit te kunnen doen moet de camera-app wel open staan.

Bron: BuzzFeed

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content