10 miljoen euro voor ict in Vlaamse welzijns- en gezondheidssector

Voor 2007 en 2008 heeft de Vlaamse regering al ruim 10 miljoen euro toegekend voor uitgaven binnen het ict-investeringsplan voor de welzijns- en gezondheidssector.

Voor 2007 en 2008 heeft de Vlaamse regering al ruim 10 miljoen euro toegekend voor uitgaven binnen het ict-investeringsplan voor de welzijns- en gezondheidssector.

Vorige week besliste de Vlaamse regering, op vraag van Steven Van Ackere, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de verdeling van het provisioneel krediet voor de financiering van de uitgaven binnen het ict-investeringsplan voor de welzijns- en gezondheidssector. Een provisioneel krediet wordt doorgaans in de begroting wordt opgenomen om te voorspellen bijkomende, maar nog niet verdeelde, uitgaven te dekken. Voor 2008 gaat dat om een som van iets meer dan 4 miljoen euro.

In 2007 wees het Vlaamse ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ook al ruim 6 miljoen euro toe aan ict-uitgaven in de sector. In totaal gaat het over 2 jaar dus over meer dan 10 miljoen euro.

Het geld wordt verdeeld over een grote verscheidenheid van projecten, zowel voor de administratie als voor het werkveld, en gespendeerd aan zowel consultancy voor de opmaak van de offertes als de uitwerking van applicaties en aan zowel grote als kleine initiatieven.

Een ict-investeringswerkgroep bereidt de dossiers voor. De coördinatie is in handen van de beleidsraad Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De werkgroep moet zo onder meer aandacht hebben voor kennisdeling en de terugverdieneffecten van de ict-investeringen. In 2008 is bovendien de link met de beleidsnota van strategisch belang, de mogelijke synergie binnen het beleidsdomein en de kwaliteit van de business case.

De meest omvangrijke delen van die koek van 10 miljoen euro gingen/gaan onder meer naar de informatisering van de CAW’s (centraal algemeen welzijnswerk), dat 1 miljoen euro in 2007 kreeg, naar het ict-project Vesta dat moet zorgen voor de elektronische gegevensuitwisseling tussen het Vlaamse agentschap Zorg en de diensten Gezinszorg (2,5 miljoen euro in 2007), naar de zorgregie en het e-Dossier van het Vlaamse agentschap voor personen met een handicap (respectievelijk 540.000 euro en 480.000 euro in 2008) en naar het ontwikkelen van het informaticaplatform ‘Modular’ voor de Inspectie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (bijna 900.000 euro, verspreid over 2007 en 2008).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content