14 procent Data News-lezers heeft Netflix

© GF

Netflix begint volgens een Brits onderzoek aan een goede start in België. Onderzoek van Data News toont dat gebruikers ook na de lanceringsmaand de dienst gebruiken.

Een Brits onderzoek becijfert dat de streamingdienst wereldwijd dit jaar 17 miljoen niet-Amerikaanse gebruikers heeft, bovenop meer dan 36 miljoen in de VS. Dat is meer dan eerst gedacht door de lancering in zes nieuwe markten, waaronder België. In onze regio schat Digital TV Research het aantal abonnees op dertigduizend voor september, de lanceringsmaand van Netflix in België..

Maar ook nadien heeft de online tv-theek zijn kennismaking met het publiek niet gemist. Uit onze eigen telecomenquête, die in Data News van 5 December aan bod komt, blijkt dat veertien procent van de lezers van Data News Netflix gebruikt. De enquete werd afgesloten op 10 november, een kleine twee maanden na de Belgische lancering.

Naast de veertien procent abonnees zegt zeventien procent in onze rondvraag dat ze van plan zijn om een abonnement te nemen. 68 procent heeft geen plannen met de streamingdienst. Onder Franstalige lezers is de dienst iets populairder dan onder Nederlandstaligen.

We moeten wel nuanceren dat het werkelijk aantal abonnees vermoedelijk een stuk lager ligt. Zo zijn de respondenten overwegend mannen (92 procent), tussen de 25 en 65 jaar en actief in de ICT-sector.

Een uitgebreid verslag van de resultaten uit onze telecomenquête kan je lezen in Data News van 5 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content