140 miljoen euro extra naar innovatie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Vlaamse regering heeft net voor het weekend de begrotingscontrole van 2010 afgerond. Opvallend is het extra geld dat in innovatie gepompt wordt. Ondanks het feit dat de Vlaamse regering zich het hoofd moest breken over de vraag hoe ze het begrotingstekort tot een half miljard euro zou kunnen beperken, gaat ze meer geld pompen in innovatie. Er wordt 120 miljoen euro voorzien voor een structureel innovatiefonds en het Vlaams Innovatiefonds (Vinnof). Daarbovenop komt er nog eens 20 miljoen euro uit het Financieringsfonds voor schuldafbouw en Eenmalige investeringsuitgaven (FFEU) voor investeringen in Onderzoek en Ontwikkeling.

De Vlaamse regering heeft net voor het weekend de begrotingscontrole van 2010 afgerond. Opvallend is het extra geld dat in innovatie gepompt wordt.

Ondanks het feit dat de Vlaamse regering zich het hoofd moest breken over de vraag hoe ze het begrotingstekort tot een half miljard euro zou kunnen beperken, gaat ze meer geld pompen in innovatie. Er wordt 120 miljoen euro voorzien voor een structureel innovatiefonds en het Vlaams Innovatiefonds (Vinnof). Daarbovenop komt er nog eens 20 miljoen euro uit het Financieringsfonds voor schuldafbouw en Eenmalige investeringsuitgaven (FFEU) voor investeringen in Onderzoek en Ontwikkeling.

“Met deze nieuwe middelen wil ik in de eerste plaats zorgen voor extra jobs”, zegt Vlaams minister van Innovatie, Ingrid Lieten, in een persbericht. “Nieuwe producten en diensten, nieuwe processen, samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, arbeidsorganisatie zorgen zowel voor het behoud van bestaande tewerkstelling als voor de creatie van vele nieuwe jobs. Dat moet de belangrijkste doelstelling zijn van de Vlaamse innovatiesteun.”

De Vlaamse regering trekt ook 20 miljoen euro uit voor de lancering van een zaaikapitaalfonds binnen de Participatiemaatschappij Vlaanderen. Dat moet ict- en technologieontwikkelingen ondersteunen in de zorgsector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content