18 procent Europeanen gebruikte internet nog nooit

© iStock

Een onverwacht hoog percentage van de inwoners van de EU-lidstaten heeft nog nooit van zijn leven internet gebruikt.

Het is haast niet voor te stellen dat in een samenleving als die van de EU mensen nog niet in aanraking zijn geweest met internet. Toch is dat het geval bij een op de vijf inwoners van de 28 Eurpese lidstaten, constateert Eurostat, het bureau dat statistische informatie levert aan de Europese Commissie, in een recent rapport.

Het bureau deed volgens Automatiseringsgids een onderzoek naar het internetgebruik van Europeanen in de leeftijd tussen de 15 en 65 jaar. Vooral in Zuid- en Oost-Europa ligt het percentage mensen dat nog nooit met internet in aanraking kwam, hoog. Roemenië spant de kroon met 39 procent, gevolgd door Bulgarije met 37 procent. Ook in Griekenland en Italië ligt het percentage verrassend hoog, respectievelijk 33 en 32 procent.

In deze vergelijking bungelt Nederland samen met Denemarken en Luxemburg helemaal onderaan de lijst met respectievelijk 5, 4 en 3 procent. België doet het met 13 procent iets beter dan het gemiddelde.

Eerste kennismaking volop aan de gang

Overigens neemt het percentage Europeanen dat nog nooit gebruik maakte van internet wel gestaag af. Bij de vorige meting in 2006 lag het nog op 43 procent. In Nederland bedroeg dat percentage destijds nog 16 procent en in Roemenië ongeveer 74 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content