20 miljoen euro voor lokale ict-bedrijven

Belgacom, PMV, GIMB en SRIW gaan samen 20 miljoen euro …

Telecombedrijf Belgacom en drie investeringsmaatschappijen gaan samen 20 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van lokale ondernemingen in de ict-sector. Dat hebben Belgacom,

Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV), de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) en de Société Régionale d’Investissement de Wallonie (SRIW) aangekondigd.

Belgacom engageert zich voor 10 miljoen euro, de drie investeringsmaatschappijen nemen de andere helft voor hun rekening. Bedoeling is enerzijds de ontwikkeling van lokale ondernemingen te financieren, en anderzijds die ondernemingen de kans te geven hun businessplan te versterken of versneld door te voeren. Elke Belgische onderneming met een sterk potentieel komt in aanmerking, luidt het. Ze moeten dan wel beantwoorden aan de selectiecriteria.

Het gaat om bedrijven die actief zijn in zes domeinen van de ICT-sector: e-health, mobiele applicaties, beeld- en entertainmenttoepassingen, applicaties ten voordele van de mobiliteit van mensen en goederen, “cloudcomputing”-applicaties en intelligente energienetten en het beheer ervan.

Topman Didier Bellens van Belgacom wijst erop dat zijn bedrijf nu al participeert in het kapitaal van jonge Belgische ondernemingen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content