2007 was recordjaar voor Zetes

De Zetes-groep sloot het boekjaar 2007 af met een netto resultaat van 6,8 miljoen euro, een stijging met maar liefst 47,8% tegenover vorig boekjaar.

De Zetes-groep sloot het boekjaar 2007 af met een netto resultaat van 6,8 miljoen euro, een stijging met maar liefst 47,8% tegenover vorig boekjaar.

Deze stijging is het gevolg van een fikse omzetstijging in zowel het Goods ID als het People ID segment. Zetes boekte het afgelopen jaar een 28,8 procent hogere omzet van 177,1 miljoen euro. De bruto marge steeg daarbij met 34,8% tot 74 miljoen euro; een verbetering die voornamelijk het gevolg is van het stijgende aandeel van software en diensten in de integratie en implementatie van technologische oplossingen.

De afdeling People ID – waarbij vooral geïnvesteerd wordt in business development – was daarbij goed voor een organische groei van 20,8%, tot een omzet van 31,6 miljoen euro. Zetes werd geselecteerd door de Portugese overheid voor het leveren van de software voor de elektronische identiteitskaart voor een periode van zes jaar. Daarnaast werden ook projecten met biometrische registratie van kiezers verder uitgevoerd in Togo en Kaapverdië.

Zetes signaleert dat er een stijgende vraag is naar projecten van het type ‘Build and Operate’. Met name in België en Portugal verwacht Zetes meer van zulke contracten te kunnen uitoeren. De hogere toegevoegde waarde door software en diensten moet er voor zorgen dat de marges gehandhaafd kunnen worden op het niveau van 2007.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content