20GB aan gevoelige data van Intel gelekt

. © Intel
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Zo’n 20GB aan gevoelige data van chipbouwer Intel is online verschenen. Bij de documenten zit broncode van zijn processoren.

Het lek werd openbaar gemaakt door Tilllie Kottman op Twitter en de documenten zijn via verschillende BitTorrents te downloaden. Kottman heeft al broncodes van meerdere bedrijven gepubliceerd en stond in contact met de hacker. Die geeft onder meer aan dat er in het bestand debugging en ontwikkelingstools zitten die Intel gebruikt, roadmaps, trainingvideo’s en marketingmateriaal, maar ook broncodepakketjes en BIOS builds voor verschillende platformen. Het lijkt voornamelijk om materiaal te gaan dat nodig is om hardware te bouwen voor de chips, en dat dus op voorhand naar klanten en partners van Intel werd gestuurd.

De data komt volgens het Intel van zijn Resource And Design Center en het bedrijf heeft ondertussen bevestigd dat het om interne documentatie gaat. “We onderzoeken de zaak”, zegt het bedrijf in een mededeling. Het gaat ervan uit dat iemand met toegang tot de data ze heeft gedownload, en dat er dus geen sprake is van een echte inbraak.

Dat wordt min of meer betwist door de bron. Kottmann schrijft dat de gegevens komen van iemand die eerder dit jaar inbrak bij Intel, en dat er mogelijk later nog nieuwe documenten zullen worden vrijgegeven. Volgens de bron werden de documenten van een onbeveiligde server gehaald, met behulp van een python script dat standaard wachtwoorden uitprobeert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content