2,1 miljoen euro vers geld voor Soulco

Soulco wil verder uitbreiden in het Midden-Oosten en Afrika.

It-distributeur en -integrator Soulco wil verder uitbreiden in het Midden-Oosten en Afrika.

Soulco haalt 2,125 miljoen euro op. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM neemt 1,417 miljoen euro voor haar rekening, telecomgroep TelelinQ investeert 708.000 euro. Eigenaars Tony Verbeke en Nico Cras behouden de meerderheid. Dat LRM in Soulco investeert, heeft te maken met het feit dat het Olense bedrijf plant te verhuizen naar Tessenderlo, wat voor LRM de nodige link met Limburg creëert.

Soulco, opgericht in 2008, verdeelt ict-producten in landen in het Midden-Oosten en Afrika. Op korte tijd wist het bedrijf sterk te groeien. De geconsolideerde omzet steeg het voorbije boekjaar met 50 procent en heeft de kaap van 10 miljoen euro overschreden. Ondertussen telt de Soulco-groep reeds meer dan 50 medewerkers.

De extra centen die nu worden opgehaald, zal Soulco gebruiken om verder te groeien. Binnen de distributieactiviteit wordt er geïnvesteerd in een efficiënter logistiek systeem en de expansie van het geografisch werkingsgebied en dealernetwerk. Daarnaast wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het productgamma. Daar moet TelelinQ expertise mee aan boord brengen.

De projectpoot van Soulco wordt eveneens verder uitgebreid. De projectafdeling mikt vooral op grote ict-infrastructuurprojecten in opdracht van grote bedrijven of overheden. Ook moeten er nieuwe lokale vestigingen komen. Naast de bestaande vestigingen in Algerije en Kenia wordt een Marokkaanse vestiging op poten gezet. De oprichting van een lokale entiteit in de Emiraten en Zuid-Afrika wordt onderzocht.

Partner Content