“24 procent van software in België is illegaal”

Vierentwintig procent van de software die in 2013 op pc’s in België was geïnstalleerd, had niet de juiste licentie.

Vierentwintig procent van de software die in 2013 op pc’s in België was geïnstalleerd, had niet de juiste licentie. De commerciële waarde van deze illegale software komt neer op ongeveer 172 miljoen euro. Dat blijkt uit de “BSA Global Software Survey” die dinsdag is bekendgemaakt.

BSA/The Software Alliance is belangenbehartiger van de software-industrie.

In de tweejaarlijkse “BSA Global Software Survey” werden dit keer computergebruikers in 34 landen ondervraagd, onder wie 22.000 consumenten en zakelijke gebruikers en meer dan 2.000 IT-managers.

Volgens het onderzoek maakt 64 procent van de computergebruikers zich zorgen over ongeautoriseerde toegang door hackers, en 59 procent over verlies van data.

Slechts 35 procent van de bedrijven wereldwijd voert een formeel beleid met betrekking tot het gebruik van legale software, stelt BSA op grond van zijn onderzoek.

Begin 2014 lanceerde BSA zijn Fair Play bewustwordingscampagne in België om de aandacht te vestigen op de gevolgen van illegaal softwaregebruik.

Onderdeel van de campagne zijn socialmedia-activiteiten, een daarop ingerichte website, online advertenties, webinars, checklists, whitepapers en lokale acties op bedrijventerreinen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content