3.000 Telenet-klanten uiten ongenoegen over verplichte HD-decoder

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Al 3.000 Telenet-klanten hebben de open brief van Test-Aankoop ondertekend die gekant is tegen de nieuwe HD-decoder die vanaf september verplicht wordt.

100.000 Telenet-klanten met een oude SD-decoder voor digitale televisie worden verplicht om deze tegen september voor een bedrag van 79 euro in te ruilen voor een nieuwe HD-decoder. Vanaf dan zendt het Mechelse bedrijf immers enkel nog in HD uit.

De consumentenorganisatie Test-Aankoop is tegen die regeling. Ze ziet geen technische reden om zo snel van digibox te veranderen. En als de nieuwe HD-decoder er dan toch absoluut moet komen, zou deze volgens Test-Aankoop gratis moeten zijn.

Test-Aankoop riep gedupeerde Telenet-klanten zopas op hun ongenoegen te uiten door een open brief te ondertekenen. Al 3.000 consumenten hebben dit gedaan.

Telenet zegt echter dat de wissel van decoder noodzakelijk is om te kunnen blijven vernieuwen: de oude digicorders zouden niet meer technisch ondersteund worden door zijn leverancier en steeds meer tv-kanalen zijn van plan in HD uit te zenden, stelt het bedrijf.

De Mechelse kabelaar blijft dus achter zijn voorstel staan. “Mensen krijgen voor 79 euro wel een hoogwaardige decoder die meer kan”, aldus woordvoerder Stefan Coenjaerts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content