3 digitale alternatieven voor de traditionele nieuwjaarskaart

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Drie tips voor wie dit jaar geen traditionele papieren nieuwjaarskaarten wil versturen, maar liever (bewegende) beelden van zijn sociale media-accounts gebruikt.

Gedaan met traditionele nieuwjaarskaartjes of fysieke fotokaders met jouw beste foto’s van het voorbije jaar. Als gebruiker van Facebook, Google+ of Instagram kan je jouw beste foto’s, filmpjes of van 2013 bundelen en delen met vrienden of familieleden.

1. De auto-awesome movie van Google+

Wie een account heeft op Google+ en hier het afgelopen jaar enkele filmpjes en foto’s op geplaatst heeft, kan gebruikmaken van de functie ‘auto-awesome movie’. Die selecteert jouw beste (bewegende) beelden van 2013 en maakt er een leuk YouTube-filmpje van, dat je kunt delen of embedden. Aan winterfoto’s kan je vallende sneeuwvlokjes en oplichtende kerstbomen toevoegen.

Het is ook mogelijk om de compilaties van andere gebruikers te bekijken door te zoeken op #year2013.

Plus.google.com

2. De video snapshot van Instagram

Via Statigram, een site die statistieken bijhoudt over je Instagram-gebruik, kan je een videocompilatie laten samenstellen die jouw beste Instagram-momenten van 2013 bundelt.
Dit animatiefilmpje kan je als vanzelfsprekend delen met je Instagram-volgers, onder de hashtag #memostatigram.

www.statigr.am

3. Het jaar in vogelvlucht op Facebook

Op Facebook kan je jouw jaar in vogelvlucht bekijken en delen. Dit is een verzameling van jouw belangrijkste momenten op Facebook, in de vorm van levensgebeurtenissen, populaire berichten die je gedeeld hebt en berichten van vrienden waarin je getagd bent. Het is ook mogelijk de topmomenten van je vrienden te bekijken.

www.facebook.com/yearinreview

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content