3 dingen die Facebook aan uw nieuwsoverzicht wijzigt

© iStock

Facebook gaat zijn algoritme voor het nieuwsoverzicht nog eens bijsturen. Dit zijn de drie wijzigingen die doorgevoerd worden.

1. Vrienden eerst

Facebook gaat posts van uw goede vrienden prominenter in uw nieuwsoverzicht plaatsen, zodat u nog maar weinig risico kan lopen belangrijke updates van mensen om wie u geeft mis te lopen.

Dit zal wellicht in zekere mate ten koste gaan van nieuwssites of merken met een eigen Facebookpagina, wier bereik volgens Facebook ‘in sommige gevallen mogelijk zal afnemen’. Al belooft het sociale netwerk mensen die graag nieuws of paginaberichten lezen te blijven bedienen via de nieuwsfeed.

2. Minder berichten van mensen die u niet volgt

Momenteel krijgt u wel eens berichten te zien van mensen die u niet volgt, omdat vrienden van u die geliket hebben of erop gereageerd hebben. Dit soort berichten zullen met het aangepaste algoritme minder frequent in uw nieuwsoverzicht terechtkomen.

3. Meer berichten van dezelfde bron

Tot nu toe was Facebook zuinig met het tonen van meerdere berichten van dezelfde bron. Die beperking valt nu weg, ‘om ervoor te zorgen dat gebruikers met weinig vrienden meer tijd spenderen in het nieuwsoverzicht’, aldus de sociale netwerksite.

De wijzigingen – die gebaseerd zijn op opmerkingen van gebruikers – werden door Facebook aangekondigd in een blogbericht.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content