35.000 euro voor ict-ondersteuning kansarme jongeren

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Vlaams minister voor economie Patricia Ceysens heeft in Leuven aangekondigd een jaarlijkse subsidie van 35.000 euro uittrekken voor “Link in de Kabel”.

Vlaams minister voor economie Patricia Ceysens heeft in Leuven aangekondigd een jaarlijkse subsidie van 35.000 euro uittrekken voor “Link in de Kabel”.

Link in de Kabel is een Vlaams centrum dat maatschappelijk kwetsbare jongeren (kansarmen, jongeren met een mentale beperking, migrantenjongeren,…) uit het Leuvense tracht in te wijden in de wereld van de ict zodat ze niet achterop geraken in onze digitaliserende samenleving.

Gestart in 2001 beschikt Link in de Kabel momenteel over een computerpark van 150 pc’s die in het Leuvense opgesteld staan bij diverse welzijnsorganisaties gaande van buurtwerken, instellingen tot vormingscentra op meer dan 40 locaties. Het afgelopen jaar werden op die manier meer dan 700 jongeren bereikt tussen 3 en 21 jaar. Link in de Kabel heeft voor hen een uiteenlopend aanbod aan opleidingen.

Ceysens noemde het in Leuven heel belangrijk dat ook deze groepen van jongeren de nodige ict-vaardigheden worden bijgebracht. Ondanks het feit dat Link in de Kabel in het verleden tijdens een hoorzitting in het Vlaams parlement al veel lof oogstte is het de eerste keer dat de organisatie kan rekenen op Vlaamse subsidies. De 35.000 euro, die zowel in 2009 als 2010 zal worden uitgekeerd, wordt geput uit het actieplan wetenschapscommunicatie.

Met de subsidie zal “Link in Kabel” haar aanpak uitbreiden naar de rest van Vlaanderen. Het is de bedoeling om tegen 2010 in alle Vlaamse provincies infomomenten te organiseren om organisaties te motiveren aspecten van deze methodologie te implementeren in hun regio. De organisatie zal hiertoe de informatie die ze heeft opgebouwd uit eigen ervaring en die afkomstig is van andere organisaties in het buitenland, bundelen in een expertisecentrum en beschikbaar stellen via een website en helpdesk.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content