37,3 procent van de IT’ers stemt op N-VA

Data News onderzocht het stemgedrag van de IT’ers. In Vlaanderen stemt 37,3 procent op N-VA. Aan Franstalige kant is MR de alleenspeler met 27,2 procent.

Data News onderzocht het stemgedrag van de IT’ers, en vroeg hen ook wat ze denken van een IT-minister en wat de prioriteiten moeten zijn op technologisch vlak.
Onze it’ers hebben interesse in politiek. Toch vindt negen op de tien dat politici te weinig aandacht besteden aan innovatie en ict. Maar wat nog het meest opvalt is de stemkeuze. In Vlaanderen stemt 37,3 procent op N-VA. De tweede plaats is voor Open VLD (13,5 procent) gevolgd door CD&V (8,2 procent). 11,8 procent is nog onbeslist en 8,1 procent wou geen antwoord geven op de vraag.

Aan Franstalige kant hebben we een gelijkaardige alleenspeler. Hier haalt MR 27,2 procent met PS op de tweede plaats (9,4 procent) en CDH met acht procent op nummer drie. Hier geeft net geen 17 procent aan het liever niet te zeggen en zegt 13,6 procent het nog niet te weten.

Verder leren we dat zeventig procent vindt dat de overheid te weinig personeel en middelen uittrekt voor de bestrijding van cyrbercriminaliteit. Een overgrote meerderheid is overtuigd dat ict voor meer besparing en efficiëntie kan zorgen bij de overheid. Maar een iets kleinere meerderheid denkt dat er nog meer uit te halen valt.

Opmerkelijk is dat onze respondenten niet te vinden zijn voor een aparte IT-minister. Wel is 61 procent het er mee eens dat de Federale overheid een CIO moet aanstellen voor alle overheidsdiensten.

Voor onze rondvraag, die via onze nieuwsbrief en Datanews.be liep, namen 821 respondenten deel. 19 procent is ceo of zaakvoerder, 14 procent cio of IT-manager. Tien procent van de respondenten is een vrouw. Zeven op tien respondenten zijn 45 jaar of ouder.

De volledige uitslag met alle cijfers en bevindingen vind je terug in Data News van 23 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content