39 procent van IT-budget zit niet meer bij IT-afdeling

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

It-afdelingen worden steeds minder betrokken bij de besluitvorming en het toekennen van it-budgetten. Dat blijkt uit een onderzoek van Avanade.

It-afdelingen worden steeds minder betrokken bij de besluitvorming en het toekennen van it-budgetten. Zo zit in ons land 39 procent van het it-budget niet meer bij de it-afdeling. Dat blijkt uit een onderzoek van Wakefield Research in opdracht van Avanade onder meer dan 1.000 c-level executives in 19 landen.

63 procent van de ondervraagden in ons land is er van overtuigd dat ze snellere en betere beslissingen kunnen maken wanneer zij de it-afdeling er niét bij betrekken. Wereldwijd denkt maar liefst 79 procent daar zo over. 38% van de Belgische it-afdelingen fungeert daardoor alleen nog als adviseur, waarbij volgens Avanade 62 procent van die bedrijven zijn rol als ‘service broker’ dit jaar nog wil uitbreiden.

“De it-afdeling moet zijn aanpak heroverwegen, nieuwe vaardigheden leren en zijn invloed vergroten”, concludeert Marc Sorée, country manager Avanade België & Luxemburg. Toch is er ook positief nieuws voor de it-afdeling. 91 procent van de Belgische ondervraagden vindt immers dat hun it-afdeling nu meer bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen dan drie jaar geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content