3G van Base en Mobistar hapert op Pukkelpop

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op de openingsavond van het Pukkelpop-muziekfestival kregen de mobiele netwerken van Base en Mobistar te kampen met problemen.

Op de openingsavond van het Pukkelpop-muziekfestival kregen de mobiele netwerken van Base en Mobistar al meteen te kampen met problemen.

In de loop van de avond sijpelden tweets vanop het festivalterrein door waarin Pukkelpopbezoekers hun beklag deden over de gsm-netwerken van Base (KPN Group Belgium) en Mobistar. De festivalorganisatie verspreidde via de @Pukkelpop-Twitteraccount even later zelf de boodschap: ‘Intermittent congestion on 3G network at Pukkelpop. Only on location not in surroundings.’

Saturatie

Mobistar en Base bevestigen dat er donderdagavond problemen met hun netwerken waren. Toch benadrukt Mobistar-woordvoerder Mathieu Van Overstraeten dat de operator wel degelijk extra inspanningen geleverd had. “We hadden voor 3G tot 4 maal meer capaciteit voorzien, maar toch moeten we erkennen dat er in de loop van de avond saturatieproblemen opdoken”, aldus Van Overstraeten. Mobistar heeft ondertussen een ploeg gestuurd naar het festivalterrein en hoopt dat de problemen in de loop van de dag opgelost worden. Indien nodig zal extra capaciteit toegevoegd worden.

Overschakelen op 2G en sms

Een soortgelijk verhaal horen we bij Base. Woordvoerder Florence Muls: “We hadden drie sites met antennes voorzien en er umts (3G) geïnstalleerd. Op het plein zelf hadden we een truck met een mobiele antenne voorzien. Gisterenavond zagen we inderdaad sporadische congestie, maar het netwerk ging zeker niet plat.” Ook Base heeft ondertussen een team ter plaatse dat de problemen moet oplossen en indien nodig extra capaciteit toevoegen. “De problemen duiken enkel op op het centrale plein en niet in de onmiddellijke omgeving”, benadrukt Muls.

Wie op Pukkelpop problemen ondervindt met zijn gsm, wordt door zowel Mobistar als Base aangeraden om vooral sms te gebruiken. Toch melden verschillende Twitteraars ook problemen met het versturen en ontvangen van sms-berichten. Base raadt zelfs aan om 3G uit te schakelen en zo gebruik te maken van het 2G- en EDGE-netwerk dat niet verzadigd zou zijn.

Geen problemen bij Belgacom

Bij Belgacom worden ondertussen geen problemen gemeld. Het telecombedrijf legde vorige week nog uitgebreid uit welke maatregelen het precies genomen had om overbelasting van het netwerk te vermijden. De organisatie van Pukkelpop liet daarnaast ook voor de eerste keer een wifi-netwerk installeren dat door alle bezoekers gratis gebruikt kan worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content