3xI-project stimuleert innovatie voor lokale overheden

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het door IWT gesteunde 3xI-project wil innovatie stimuleren bij ict-bedrijven die zich op lokale overheden richten.

Het door IWT gesteunde 3xI-project wil innovatie stimuleren bij ict-bedrijven die zich op lokale overheden richten.

3xI, dat voluit staat voor ‘Informatiekwaliteit, Informatieveiligheid en Informatiearchitectuur in Lokale Besturen’ is een project dat op poten is gezet door V-ICT-OR, een vzw die ict stimuleert voor lokale besturen, en Memori, onderzoekscentrum van de KHMechelen. Doel is enerzijds om kennis en informatie uit te wisselen, maar anderzijds – en vooral – om innovatie bij ict-bedrijven te stimuleren rond informatiebeheer bij de lokale overheid.

Het uiteindelijke doel is uiteraard om het innovatieve ict-aanbod voor lokale overheden te vernieuwen. V-ICT-OR en Memori zoeken vooral oplossingen die de link kunnen leggen tussen de frontoffice systemen en de verticale applicaties in de backoffice.

Het project wil dat doen aan de hand van thematische werkgroepen en individuele adviezen aan bedrijven. 3xi nodigt daarom bedrijven uit om mee te werken aan concrete cases rond de drie hoger genoemde topics. “Momenteel zijn er al zo’n 15 grotere en kleinere ict-bedrijven vanuit de stuurgroep betrokken bij het project, maar andere bedrijven blijven welkom”, klinkt het in een persbericht.

Op 19 mei lanceert 3xI in Mechelen een eerste seminarie voor it-bedrijven, met als onderwerp ‘Financiële ondersteuning voor innovatieve oplossingen in verband met informatiebeheer in lokale besturen’. Alle info op www.v-ict-or.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content