4 manieren om de batterij van je iPhone of iPad te sparen in iOS 7

© Apple
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Sommige nieuwe functies in iOS 7 voor de iPhone doen het batterijleven van je toestel geen goed. 4 manieren om te voorkomen dat je accu te snel leegloopt.

Sommige nieuwe functies in iOS 7 voor de iPhone doen het batterijleven van je toestel geen goed. 4 manieren om te voorkomen dat je accu te snel leegloopt.

Automatische app-updates uitschakelen Dat je in iOS 7 automatisch je apps kunt laten updaten, bespaart tijd maar slorpt ook je batterij leeg. Om dat te vermijden, ga je naar Instellingen, iTunes en App Store en schakel je de Automatische downloads-optie uit. Als je dit doet, hou je best wel af en toe de App Store in de gaten voor nieuwe versies van je apps.

Zoeken met Spotlight inperken De mogelijkheid om met Spotlight je volledige toestel te doorzoeken is zonder meer handig, maar het betekent ook dat er constant op zoek gegaan wordt naar nieuwe data, om die dan te indexeren. Ook dat is niet goed voor je batterij, en ook dat kan je voorkomen. Hoe? Door bij de algemene instellingen te kiezen voor Zoeken met Spotlight en de items die niet noodzakelijk geïndexeerd hoeven te worden uit te vinken.

Apps niet laten verversen op de achtergrond In iOS 7 kan je eindelijk multitasken zoals het hoort, door apps in de achtergrond te laten draaien. Nadeel is wel dat alle apps standaard ververst worden, ook op momenten dat je ze niet gebruikt, wat niet goed is voor je batterij. Om dit op te lossen, ga je naar de algemene instellingen en klik je op Ververs apps op achtergrond. Ofwel schakel je deze functie volledig uit, ofwel doe je dit enkel voor de apps die volgens jou niet continu ververst hoeven te worden.

Apps op locatiebasis uitzetten Het gebruik van apps die je locatie detecteren, gaat ten koste van de accuduur van je toestel. Het gaat om veel meer dan mapping-toepassingen. Ga naar de Privacy-instellingen, klik op Locatievoorziening, scroll naar beneden en kies voor Systeem. Daar kan je voorkomen dat bepaalde apps, die je doorgaans niet nodig hebt, je locatie detecteren. Voor veel gebruikers is pakweg ‘iAds op locatiebasis’ niet bruikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content