4,3 miljoen Belgen zitten dagelijks op Facebook

© Alamy

Zo’n 5,5 miljoen Belgen loggen minstens één keer per maand in bij Facebook. Maar de meesten doen het zelfs dagelijks. In verhouding telt het netwerk ook iets meer vrouwen dan mannen.

Wie Facebook gebruikt, doet dat meestal dagelijks. Zo logt 78 procent van de 5,5 miljoen actieve gebruikers elke dag in, goed voor 4,3 miljoen mensen. Voor de mobiele versie is dat gelijkaardig: 4,3 miljoen Belgen gebruiken Facebook op hun tablet of smartphone, 74 procent van hen (3,2 miljoen mensen) doen dat elke dag.

Verhoudingsgewijs zijn er iets meer vrouwen terug te vinden op de website. 51,8 procent van de gebruikers zijn vrouwen tegenover 48,2 procent mannen. Dat terwijl vrouwen slechts 48,1 procent van de Belgische internetgebruikers uitmaken.

Ondanks de beweringen dat Facebook minder populair wordt bij jongeren, doet het netwerk het nog steeds iets beter bij 18-24-jarigen dan bij andere leeftijdsgroepen. Pas onder gebruikers ouder dan 55 zijn er in verhouding minder Facebookers.

De cijfers zijn afkomstig van Facebook zelf. Bart van de Vel, een Belgische medewerker van het bedrijf, deelt ze momenteel op Twitter.

In de gegevens zitten ook cijfers voor Facebook in het algemeen: De site telt nu 1,44 miljard mensen, waarvan 65 procent de site elke dag bezoekt. Via mobiele toestellen krijgt het netwerk vandaag 1,25 miljard mensen over de vloer, waarvan 65 procent dagelijks. Gemiddeld bezoekt iemand 14 keer per dag Facebook.

Dat brengt ook indrukwekkende cijfers met zich mee voor berichten en video. Elke dag worden er twaalf miljard berichten verstuurt en vier miljard video’s bekeken.

.
.© Facebook / Bart Van de Vel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content