4G en nieuwe King & Kong bij Telenet

Het Mechelse kabelbedrijf biedt 4G aan voor zijn klanten vanaf 31 maart. Dat is gelijk met de openstelling van het netwerk bij partner Mobistar. Tegelijk worden King & Kong vanaf 17 maart opgefrist.

Het Mechelse kabelbedrijf biedt 4G aan voor zijn klanten vanaf 31 maart. Dat is gelijk met de openstelling van het netwerk bij partner Mobistar. Tegelijk worden King & Kong vanaf 17 maart opgefrist.
Een zeer grote verrassing is het niet. Telenet heeft altijd gezegd dat het 4G kan aanbieden zodra Mobistar, wiens zendmasten het gebruikt, dat doet. Mobistar stuurde gisteren een persbericht in dat die openstelling op 31 maart zal gebeuren.

Het King-abonnement krijgt een Supersize-optie waarbij je voor vijf euro extra per maand 2GB in plaats van 1GB krijgt. Ook het aantal sms’jes gaat van tienduizend naar twintigduizend en het aantal belminuten verdubbelt naar 300.

Kong-klanten betalen voortaan vijf euro minder per maand, maar zien hun datavolume stijgen van twee naar drie gigabyte. Het aantal sms’jes stijgt van tienduizend naar dertigduizend en de belminuten lopen op van tweeduizend naar drieduizend minuten.

Oude abonnementen wegwerkenCeo John Porter gaf tijdens de presentatie ook nog aan dat het telecombedrijf de oude abonnementsformules verder wegwerkt. “De legacy-abonnementen zijn een belangrijke hindernis voor telecomoperatoren om verder te innoveren. Tegen eind april zullen al onze mobiele klanten een King- of Kongformule hebben. Tegen eind dit jaar denken we ook dat 70 procent van onze internetklanten een Whop- of Whoppa abonnement zal hebben”, aldus Porter.

De dekking van het 4G-netwerk van Telenet is in principe identiek aan die van Mobistar. Dat bedrijf liet gisteren weten dat het in 270 steden en gemeenten tenminste 50 procent dekking heeft. Nog eens ‘bijna 800 steden’ (sic) van de 2.616 steden en gemeenten krijgen voldoende outdoor dekking volgens Mobistar. Dat is sterk gezien er officieel slechts 589 gemeenten zijn. Maar vermoedelijk doelt het bedrijf hier op gemeenten, deelgemeenten en gehuchten.

Marketing director Inge Smidts wou niet ingaan op details over de mvno-overeenkomst met Mobistar. “De laatste 6 maanden hebben we samen met infrastructuurpartner Mobistar in ieder geval hard gewerkt en grote investeringen in het netwerk gedaan. Onze 3G-dekking en downloadsnelheid is nu even goed als dat van Proximus”, aldus Smidts.

Interessant om te weten is dat iPhone-gebruikers ook bij Telenet het 4G-netwerk kunnen gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content