4GB RAM in nieuwe smartphones van Samsung

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Samsung komt met nieuwe geheugenchips waarmee smartphones en tablets kunnen gebouwd worden met een werkgeheugen van 4GB.

Samsung komt met nieuwe geheugenchips waarmee smartphones en tablets kunnen gebouwd worden met een werkgeheugen van 4GB.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant heeft zijn eerste 8GB DRAM-geheugenchip voorgesteld.

Wanneer er vier dergelijke DDR4-modules gecombineerd worden, kunnen smartphones en tablets uitgerust worden met 4GB aan werkgeheugen, het dubbele dus van wat nu gebruikelijk is bij heel wat van de duurdere mobieltjes.

De huidige 4GB en 6GB DDR3-modules van Samsung dienen voor toestellen met respectievelijk 2GB en 3GB geheugen. De nieuwe Galaxy Note 3-phablet bijvoorbeeld, doet het met een werkgeheugen van 3GB.

De nieuwe DDR4-modules, die niet alleen meer opslagcapaciteit bieden en sneller werken (tot 3,2 Gbps), zouden ook tot 40 procent zuiniger zijn, waardoor ze de weg vrijmaken voor geavanceerdere en performantere apps, naast schermen met een hogere resolutie.

Samsung zal de nieuwe modules in 2014 introduceren in zijn phablets, tablets en notebooks. Sommige van die toestellen zouden alvast van een 4K- of UHD-schermresolutie voorzien worden.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content