5.000 Belgen willen dat Google hen vergeet, helft krijgt toestemming

© Belga

Bijna 5.000 Belgen hebben bij Google een verzoek ingediend om zoekresultaten te verwijderen. Het ging daarbij in totaal om 15.000 zoekresultaten.

Bijna 5.000 Belgen hebben sinds de invoering van het systeem in mei bij Google een verzoek ingediend om zoekresultaten te verwijderen, zo blijkt uit gegevens van Google. Het ging daarbij in totaal om 15.000 zoekresultaten. Ongeveer de helft daarvan is nu verwijderd. Dat berichten Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en De Standaard.

Voor heel Europa kreeg Google zo’n 500.000 aanvragen binnen, waarna zo’n 170.000 zoekresultaten werden geschrapt. Elke dag lopen er bij Google uit heel Europa zo’n 1.000 aanvragen binnen.

Of Google op het verwijderingsverzoek ingaat, wordt beslist door experts. Zo kwamen er verschillende verzoeken binnen van bankiers om zoekresultaten over financieel geknoei te wissen. Die kregen een njet. Een Duits slachtoffer van een verkrachting is wel door Google geholpen. De zoekrobot wijst niet langer de weg naar een internetpagina waarop de naam van het slachtoffer terug te vinden is. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content