5 Belgen bij 50 snelst groeiende technologiebedrijven

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In de Deloitte Benelux Technology Fast 50, de lijst met de snelste groeiers uit de technologiesector in de Benelux, zijn maar 5 Belgen te vinden.

In de Deloitte Benelux Technology Fast 50, de lijst met de snelste groeiers uit de technologiesector in de Benelux, zijn maar 5 Belgen te vinden.

De Deloitte Benelux Technology Fast 50 maakt een selectie op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen 5 jaar. Bedrijven moeten wel expliciet deelnemen om genomineerd te kunnen worden. De bedrijven moesten een groei van meer dan 400 procent boeken over de laatste 5 jaar om te kunnen genomineerd worden.

Dit jaar deden 24 Belgische bedrijven mee. Uiteindelijk zijn er 5 firma’s genomineerd: het engineeringbureau Coretec Engineering uit Angleur, biotechbedrijf Galapagos uit Mechelen, online marktonderzoeker iVox uit Leuven, voice-over-ip-specialist Voxbone uit Brussel en webontwikkelaar Nascom uit Genk. Bijna de helft van de 50 genomineerden (24) komt trouwens uit de internetwereld. Daarnaast zijn er 15 softwarebedrijven geselecteerd.

5 Belgen van de 50 Benelux-bedrijven in de lijst van snelste technologiegroeiers van Deloitte, dat is erg weinig, maar al een vooruitgang tegenover vorig jaar. Dat was toen het eerste jaar dat ook Belgische bedrijven konden deelnemen. Toen stonden enkel Netlog en Clear2Pay in de lijst. Netlog won de wedstrijd vorig jaar wel. Wie dit jaar de winnaar wordt van Technology Fast50 Award, wordt bekend gemaakt tijdens de Award Ceremony op 7 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content