5 kandidaat-kopers voor Adinfo

Adinfo, de Belgische ict-dochter van Dexia die de bankgroep van Europa moet verkopen, heeft 5 geïnteresseerde kopers gelokt, waaronder twee Belgische partijen.

Adinfo, de Belgische ict-dochter van Dexia die de bankgroep van Europa moet verkopen, heeft 5 geïnteresseerde kopers gelokt, waaronder twee Belgische partijen.

Even wat voorgeschiedenis: als gevolg van de staatssteun die Dexia kreeg tijdens de financiële crisis bereikten de Europese Commissie en de bankgroep onlangs een akkoord rond een aantal compensatiemaatregelen. Eén onderdeel van dat akkoord was de verkoop van een aantal dochters. Het ging vooral over buitenlandse takken, maar toch ook over één Belgisch filiaal: Adinfo, dat ict-diensten levert aan (veelal) lokale overheden. Dexia bezit 51 procent in Adinfo.

Die verkoopsprocedure is dit voorjaar van start gegaan en vandaag zijn er vijf partijen die aan het proces deelnemen. Vanuit België zijn het Vlaamse Cipal en het Waalse NRB geïnteresseerd. In Nederland toont Centric interesse en in Frankrijk doen Steria en Berger-Levrault mee.

Zo lijkt de biedstrijd te zullen verlopen tussen financieel slagkrachtige spelers als Centric en Steria en bedrijven die vooral inspelen op een kwalitatieve ‘match’, zijnde Cipal, NRB en Berger-Levrault, die stuk voor stuk ict-diensten bieden aan lokale besturen. NRB is bovendien de historische ict-partner van verzekeraar Ethias, dat (voorlopig nog) een belang heeft in Dexia.

Adinfo overkoepelt drie ict-bedrijven: in Vlaanderen zijn dat Cevi (vooral Oost- en West-Vlaanderen) en Logins (vooral Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant) en in Wallonië is dat Adehis. Dat laatste bedrijf is ontstaan uit de fusie tussen WGH Informatique en Ciger. Adinfo was volgens de Nationale Bank in 2008 goed voor een omzet van 46,7 miljoen euro en was winstgevend.

Verwacht wordt dat in april de due diligence procedure van start gaat en de offertes eind mei zullen worden ingediend. Een definitieve beslissing over de overnemer van Adinfo zou dan waarschijnlijk pas in het najaar vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content